Onkruidbestrijding: het plan

We houden natuurlijk allemaal van onze tuin, maar geef toe de ene plant zien we graag, de ander ervaren we als ‘onkruid’. Onkruid kan bovendien de straten en de borders behoorlijk ontsieren. Daarom is het belangrijk dat er iets tegen dat onkruid gedaan wordt.

Onkruidbestrijding kan op verschillende manieren. Je kan jer ertoe inzetten om jouw tuin en straat regelmatig te en consequent te wieden of je kan kiezen voor een makkelijkere oplossing en biedt een onkruidbestrijdingsmiddel de uitkomst.

 Tips tegen onkruid

  • Voor je onkruid kan bestrijden moet je eerst de vijand beter leren kennen. Je kijkt best eerst naar het soort onkruid, eenjarigen zijn bijvoorbeeld vaak makkelijk te bestrijden waardoor wieden eigenlijk als voldoende is. De meerjarige onkruiden zijn hardnekkiger. Hierbij is echt goed verwijderen of goed behandelen noodzakelijk waardoor je echt al kan spreken over onkruidbestrijding.
  • Gebruik in uw tuin steeds een bodembedekker. Hierdoor krijgen onkruiden minder kans om op te komen. Bodembedekkers kunnen zowel levende planten zijn als bijvoorbeeld houdschilvers.
  • Wanneer je moet overgaan tot bestrijding is het aan te raden om een middel op basis van vetzuren aan te spreken. Dit zal het onkruid verwijden maar belast het milieu het minst.
  • Grootmoeders middeltjes zoals zout en azijn helpen ook tegen onkruid. Houd er echter wel rekening mee dat dit ook zeer slecht is voor uw planten. Zij kunnen hier slecht tegen.

Onkruid op bestrating

Als u last heeft van onkruid tussen uw tegels heeft u een onkruidbestrijdingsmiddel nodig dat daar ook op toegestaan is. Zorg ervoor dat het bestrijdingsmiddel niet meer kwaad dan goeds aandoet. Lees hiervoor altijd goed de gebruiksaanwijzing.
Wanneer u last heeft van onkruid op onbeteeld land of in uw border onder heggen en struiken, dan kunt u best een bestrijdingsmiddel gebruiken dat enkel schadelijk is voor het onkruid zonder de omliggende begroeiing aan te tasten.  Zorg er zeker voor dat het product geen glyfosaat of vergelijkbare bestanddelen bevat en toch onkruid kan bestrijden van blad tot en met de wortel.

Onkruid bestrijden in tuin of op bestrating

Wanneer ke onkruid wil bestrijden in zowel tuin als bestrating heb je een onkruidsbestrijding nodig dat breed inzetbar is. Kies bij voorkeur een product dat biologisch afbreekbaar is zodat er geen  beperkingen voor het gebruik op het terras of op bestratingen gelden.
Binnen deze producten lijn kunt u meestal ook de keuze maken tussen twee varianten, afhankelijk van het onkruidprobleem dat u heeft. De ene variant zal zich vooral richten tegen onkruid en mos  terwijl de andere zich zal inzetten tegen zevenblad.

  1. Onkruidbestrijding: onkruid en mos
    Met dit product kunt  u effectief al het onkruid bestrijden, in de tuin en rondom het huis. idealiter vertoont het product al na enkele uren resultaat en voorkomt het hergroei. Dit ecologisch verantwoord onkruidbestrijdingsmiddel mag breed ingezet worden in de tuin als middel voor het effectief bestrijden van allerlei onkruiden en mos.
  2. Onkruidbestrijding: zevenblad
    Een middel voor zevenblad bestrijding bestrijdt effectief alle lastige onkruiden zoals: zevenblad. Het ecologisch verantwoord bestrijdingsmiddel mag breed ingezet worden in de tuin als middel voor het effectief bestrijden van lastig onkruid. Meestal is het effect bovengronds is al na 3 uur zichtbaar en wordt hergroei van zevenblad voorkomen.

Met deze achtergrond kennis in het achterhoofd ben ik ervan overtuigd dat onkruid in jouw tuin geen kans meer zal hebben.

 

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Huis, Tuin en Keuken met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.