Onderhandelen bij het verkopen van een auto

Wie zijn auto wilt verkopen, zal zonder meer steeds moeten onderhandelen. Het gaat dan zowel over de staat van de auto als over de prijs. Zorg er voor dat u als verkoper voorbereid bent op die onderhandelingen.

 Zo is het aan te raden om zelf uw voertuig eens kritisch te bekijken. Of beter nog, laat het door een buitenstaander bekijken en vraag aan die persoon wat hem/haar opvalt aan negatieve punten omtrent uw auto. Zo weet u meteen waar om het even welke koper over zal vallen en misschien is het maar een kleine moeite om één of ander negatief punt weg te werken.

 

Uw auto verkopen door een er een andere kijk op te hebben

 Het was u bijvoorbeeld zelf nog niet opgevallen dat je kofferruimte echt een warboel is. Door deze grondig te reinigen, geeft u een veel betere indruk over de auto.
Zorg er ook voor dat u alle documenten bij de hand hebt. Als u in het handschoenkastje moet beginnen rommelen op zoek naar een papier, dan geeft dit voor een eventuele auto aankoper geen goede indruk.

Maak voor uzelf ook uit onder welke prijs u niet wilt gaan. Komt de auto opkoper in de buurt van deze prijs, begin dan niet te zuchten of te blazen, maar toon gewoon dat het bod voor jou te laag is.

 

De wagen verkoop garanderen

 Waar u zich ook moet op voorbereiden, is op de manier waarop u de wagen verkoop wilt laten doorgaan. Werk nooit of te nimmer met cheques, want hiermee hebt u niets van zekerheid. Vraag aan de auto aankoper ook altijd een voorschot te betalen in cash geld. Zo hebt u toch iets in handen als u het voertuig hebt laten  keuren en de auto aankoper zou niet meer komen opdagen.

Waar u best naar streeft, is dat de auto betaald wordt met cash geld. Vertrouw een afgestempeld overschrijvingsformulier niet, net zoals een afprint van een betaling die via PC-banking zou gebeurd zijn.

 

Uw wagen verkopen in 3 stappen

 Wat nog eenvoudiger is en niets van kopzorgen met zich meebrengt, is samenwerken met “ikwilvanmijnautoaf.be”. U biedt gratis je auto aan, er wordt voor jou onderhandeld bij auto handelaars door professionelen. Die zijn van de waarde van je auto heel goed op de hoogte en zullen zich niet laten afschepen met een veel te laag bod. Aangezien men verkoopt aan een handelaar, hoeft u geen zorgen te hebben in keuring. Van zodra u een aanvaardbaar bod krijgt, kan u de auto verkoop laten doorgaan.

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.