Ondanks economische crisis groot tekort aan dakdekkers

Eternit start samen met de VDAB opnieuw met een opleiding ‘dakdekker’. ‘Ondanks de crisis raken die vacatures maar niet ingevuld. Wie de dakdekker opleiding succesvol weet af te maken, heeft zeker werk’, zegt woordvoerder Roeland Verhille.

Opleiding dakdekker

‘Opleiding dakdekker voor werkzoekenden: schreeuw het van de daken!’ Met die niet mis te verstane slogan, wil Eternit zoveel mogelijk mensen die willen werken, aansporen om de opleiding te volgen. Want ondanks de economische crisis is er sinds jaren een tekort aan dakdekkers. ‘Misschien zijn er onterechte vooroordelen over dakdekkers’, zegt woordvoerder Roeland Verhille van Eternit. ‘Nochtans biedt het beroep een brede waaier aan voordelen, zoals tewerkstelling in eigen regio, een meer dan behoorlijk loon, werken in de buitenlucht, enzomeer.’

Bewezen succesvolle formule

‘Twee keer per jaar organiseert het Roof Trainingcenter van Eternit in samenwerking met VDAB een opleiding dakdekker voor werkzoekenden ’, vervolgt Verhille. ‘De deelnemers worden door ervaren instructeurs ingewijd in de basistechnieken van het plaatsen van pannen en leien en ze leren werken met lood en zink. Daarnaast wordt ook veel belang gehecht aan orde en stiptheid om zoveel mogelijk een reële werksituatie te simuleren. Zo worden de cursisten opgeleid tot bekwame vakmensen en hedendaagse dakdekkers. De werkzoekenden worden ook begeleid bij het vinden van een geschikte stageplaats. De kans op vast werk na een succesvolle stage is zeer hoog. Getuige hiervan zijn heel wat oud-cursisten die nu bij een dakdekkersbedrijf aan de slag zijn.’

‘In het licht van het sociaal drama bij Ford Genk kan ik misschien de arbeiders van de fabriek ginds aansporen om zo’n opleiding – die de VDAB ook in Limburgse opleidingscentra geeft – te volgen. Momenteel zijn er bij ons een tiental inschrijvingen, maar we hopen dat er meer komen, want er zijn echt dakdekkers te kort’, besluit Verhille.

Geen voorkennis vereist

Op maandag 19 november start de nieuwe opleiding dakdekker voor werkzoekenden . De opleiding is gratis en vindt plaats in het Roof Trainingcenter in de Kuiermansstraat 25 in Kapelle-op-den-Bos, op vijf minuten wandelafstand van het station. Er is geen enkele voorkennis vereist voor deelname. De opleiding duurt tot 22 februari 2013.
Vzw Roof Trainingcenter is het opleidingscentrum dat in 1996 werd opgericht door de firma Eternit en de Confederatie Bouw Dak. Naast de klassieke opleiding voor dakdekker worden diverse aanvullende opleidingen georganiseerd, zoals werken met brandwerende materialen, zonnepanelen en gevelbekledingssystemen.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Huis, Tuin en Keuken, Maatschappij met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.