Nieuwe badkamer in een handomdraai

De badkamer voorzien van een nieuwe look lijkt een grote klus. Maar ook zonder de sloophamer, een installateur of tegelzetter kan je al heel wat bereiken. Een aantal tips op een rij.

Sanitair vervangen

Nieuw sanitair geeft de badkamer al snel een frissere en modernere look. Daarnaast is het een oplossing die niet veel geld hoeft te kosten. Het vervangen van sanitair wordt vaak gezien als een moeilijke klus om zelf te doen. Niets is minder waar. Een nieuw toilet of een nieuwe wastafel is relatief eenvoudig te plaatsen.

Kranen en douchekop vervangen

Kranen hebben een grote invloed op de uitstraling van een badkamer. Het vervangen van kranen is dus ook een goede manier om de badkamer van een nieuwe look te voorzien. Het is een eenvoudige klus die zelfs de beginnende doe-het-zelver gemakkelijk aan kan. Als je kranen gaat vervangen is het goed om even stil te staan bij de verschillende opties die er zijn. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor de bekende thermostaatkraan. Deze is makkelijker en veiliger in het gebruik en de temperatuur is makkelijk te regelen. Bij het vervangen van de douchekop denk je allereerst aan het vergroten van het douche-comfort. Daarnaast kiest men tegenwoordig vaak voor een waterbesparende douchekop. Maar je kunt ook de look van de douche veranderen wanneer je bijvoorbeeld kiest voor de zogenaamde stortdouche.

Verlichting

We kennen allemaal de bollamp die aan het plafond of de wand bevestigd is. Maar er zijn meer opties wat betreft verlichting in de badkamer. Zo zijn er plafonnières te verkrijgen met een moderne look, bijvoorbeeld een strakke vierkante plafonnière, afgewerkt met een rand van chroom. Verder kun je denken aan het gebruik van spots, of lampen die onder planken bevestigd zijn. Die laatste zorgen voor wat meer sfeer in de badkamer.

Raamdecoratie

Veel mensen denken dat je wat raamdecoratie betreft beperkt bent in de badkamer. Toch zijn er verschillende mogelijkheden. Raamdecoratie is ook heel bepalend voor een ruimte, dus je kunt hiermee in een handomdraai de badkamer een andere uitstraling geven. Wanneer u veel ramen in de badkamer heeft (te denken bevalt bijvoorbeeld aan een dakkapel als uitbouw van uw badkamer) gebruik dan eens een rolgordijn of beplak de ramen met een folie met een gezandstraalde look.

Accessoires

Met accessoires maak je een ruimte altijd af. En ze zijn ook nog eens makkelijk te vervangen. Veel badkamers hebben een neutrale basis, waardoor accessoires wat spanning in de ruimte kunnen brengen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe spiegel, badmat, handdoeken, maar ook persoonlijke verzorgingsspullen. Zorg dat alle accessoires in dezelfde kleur of van hetzelfde materiaal gemaakt zijn. Denk daarbij ook aan alle potjes, flacons en zeepdispensers. De eenheid die je daarmee creëert geeft rust, en dat is natuurlijk waar je in iedere moderne badkamer naar op zoek bent.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Maatschappij, Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.