Nieuwe arbeidsvoorwaarden voor CAO ziekenhuizen

In de CAO ziekenhuizen wordt de arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer in de ziekenhuisbranche beschreven. De op dit moment geldende ziekenhuis cao geldt van 1 januari 2011 tot 1 maart 2014 en geldt voor iedere algemeen ziekenhuis. Met ingang van de nieuwe cao zal in theorie iedere werknemer in een ziekenhuis er op vooruitgaan. Want als Nederland vooruit gaat moeten ook mensen in de zorg er op vooruit gaan. Dat heet sociaal.

Lonen volgens CAO ziekenhuizen
Ook de lonen zullen met ingang van de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst flink stijgen in hoogte. In 3 jaar tijd zal er een totale loonsverhoging komen van iets meer dan 6 procent. En dat is maar goed ook, want mensen in de zorg doen zwaar werk en dat moet zoals het hoort beloond worden!

Ook de jeugd gaat er op vooruit dankzij de cao ziekenhuizen. Alle jeugd salarisschalen zullen verdwijnen en ook de jeugdige medewerkers zullen betaald worden als volwassen medewerkers. Terecht, want jeugd doet in principe net zoveel als oudere werknemers. Dus dan moet het loon daar ook naar zijn. Het is toch onzin dat jongeren minder betaald zouden moeten krijgen?

Volgens de nieuwe ziekenhuis cao
Volgens de nieuwe cao ziekenhuizen zullen de huidige voorwaarden voor reiskostenvergoeding veranderen. Er zal een algemene reiskostenvergoeding van 8 cent per kilometer worden ingevoerd, ongeacht het vervoermiddel. Dat is eigenlijk weinig, omdat een auto al snel 10 à 20 cent per kilometer kost, en reizen met het openbaar vervoer ook niet goedkoop is. Men wordt echter wel gestimuleerd om dicht bij het werk te gaan wonen en op de fiets of lopend naar het werk gegaan. En deze manier van werken is natuurlijk helemaal anno 2012.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Gezondheid en Voeding, Persberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.