Nationale Postcode Loterij verlengt samenwerking met ICCO

De Nationale Postcode Loterij heeft aangekondigd de samenwerking met ICCO met vijf jaar te verlengen. Marinus Verweij, voorzitter van de Raad van Bestuur van ICCO, is erg gelukkig met dat nieuws. “De Nationale Postcode Loterij ondersteunt ons bij het terugdringen van armoede en onrechtvaardigheid in 44 landen. We zijn daar zeer blij mee.”

Sinds 2008 ontvangt ICCO jaarlijks Euro 900.000,- van de Nationale Postcode Loterij. In het laatste jaar van de overeenkomst, dit jaar dus, is de samenwerking geevalueerd. De positieve aanbeveling voor voortzetting van de relatie is door de Raad van Commissarissen van de loterij overgenomen. Ook in de periode 2013-2017 ontvangt ICCO structureel steun voor het werken aan een wereld waarin mensen in waardigheid en welzijn kunnen leven, een wereld zonder armoede en onrecht.

Judith Lingeman, Manager Goede Doelen, Nationale Postcode Loterij over ICCO: “ICCO zet zich in voor de bestrijding van armoede en onrecht door vooral economische programma’s te steunen die een eerlijke en blijvende kans bieden voor mensen die in armoede leven. Want als de economische ontwikkeling in een land op een rechtvaardige en duurzame manier geborgd is, dan volgen de verbetering van onderwijs, voedselzekerheid en oplossingen voor het klimaatprobleem ook. Het is prachtig dat we dankzij de 2,5 miljoen trouwe deelnemers van de Nationale Postcode Loterij ICCO ook de komende jaren financieel kunnen blijven steunen”

Bron: Nieuwsbank.nl

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.