Muziek op je bruiloft, kun je dat zelf regelen?

De belangrijkste dag van je leven: de bruiloft. Daarnaast is het ook één van de drukste dagen van je leven, er komt enorm veel kijken bij het organiseren van een trouwerij en daarbij zijn er een aantal zaken die je van tevoren goed moet uitzoeken wil je niet voor verrassingen komen te staan.

Zo is er bijvoorbeeld de muziek. De muziek die gedraaid wordt op een bruiloft bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer; wordt er rustige muziek gedraaid zodat iedereen aan hun tafel kan blijven zitten? Of gaan de nummers juist meer up-tempo, zodat de dansvloer binnen een mum van tijd gevuld is? Het zijn keuzes die je vooraf zal moeten maken om ook dit onderdeel van de bruiloft perfect voor elkaar te hebben.

Uitbesteden – DJ huren bruiloft

Een optie is het uitbesteden van de muziek op je bruiloft. Een DJ huren kan daar bijvoorbeeld een prima oplossing voor zijn. Er zijn tegenwoordig DJ’s die zeer allround kunnen draaien: ze verzorgen de bruiloft van begin tot eind van de juiste tonen om de sfeer te bepalen – er zal immers andere muziek worden gedraaid tijdens een diner dan veel later wanneer de dansvloer open is. Een DJ is hierin gespecialiseerd en zal dit dus perfect aanvoelen.

Het voordeel van een allround DJ is dat deze rekening kan houden met de muzieksmaak van het koppel dat gaat trouwen, en van de genodigden. Zo zal de dag muzikaal in ieder geval niet meer stuk kunnen.

Zelf de muziek in handen nemen

Er zijn stellen die gaan trouwen en de dag van A tot Z zelf willen organiseren. Niet zozeer omdat ze geen vertrouwen hebben in anderen, maar omdat ze touwtjes graag zelf in handen hebben zodat ze alles onder controle hebben. Dat kan natuurlijk, al is het bij een bruiloft bijna niet te doen. Wel kun je een bepaalde voorbereiding treffen door cd’s of speellijsten samen te stellen die het verloop van de avond kunnen invullen – door bijvoorbeeld rustig te beginnen en met snellere muziek te eindigen kun je de sfeer verhogen. Maar het blijft een lastige taak.

De muziek is dus een essentieel onderdeel van de bruiloft – het bepaalt de sfeer. Maar het is ook veel werk, wanneer je gaat trouwen lijkt het verstandiger om dit soort onderdelen uit handen te geven. Denk in ieder geval goed na over het inrichten van de muziek, het maakt de dag!

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.