Modereer op Wikipedia, zoals Hans Kortlevers

Wie van reizen houdt, houdt er ook vaak van om zijn of haar kennis over de reisbestemmingen met anderen te delen. Dit deel van de cultuur van echte reizigers houdt voor Hans Kortlevers niet op wanneer hij weer in Nederland is. Zo was het al langere tijd mogelijk om over de reizen van Hans  te lezen op het internet, maar hij draagt ook bij aan de open encyclopedie, Wikipedia. Zonder vrijwilligers is het niet mogelijk om de kwaliteit en volledigheid van de encyclopedie op peil te houden.

Gezien de enorme hoeveelheid aan reisbestemmingen wereldwijd heeft Hans Kortlevers besloten om berichten en toevoegingen te maken aan de verschillende artikelen over locaties waar hij van zijn reizen goed bekend mee is. Daarnaast is het als gebruiker natuurlijk altijd mogelijk om de bijdragen van anderen te modereren. Wanneer naast Hans meer mensen dit zouden doen, dan kan men samen de kwaliteit van Wikipedia ook voor in de toekomst garanderen.

Een andere mogelijkheid om Wikipedia te steunen is door middel van een kleine donatie. Hoewel het wordt bijgehouden door vrijwilligers kan Wikipedia niet zonder enkele echte, betaalde, werknemer en moet het natuurlijk serverruimte huren. Steek dus de handen uit de mouwen zoals Hans of de hand in de portemonnee om Wikipedia te steunen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.