MLM Marketing – De Winst Zit In Je Email Lijst.

Ben je succesvol met je MLM Marketing Business? Beter nog, denk je dat je succesvol bent met je Online MLM Marketing Business?
Wanneer je dit aan de meeste MLM marketers vraagt dan wordt daar meestal een beetje vaag over gedaan. En dit is omdat de messte mensen in Online MLM marketing zich niet geheel realiseren dat enkel het hebben van een website niet voldoende is om te slagen in MLM marketing Online.

De waarheid is dat ze allemaal behoorlijk gefrustreerd raken omdat ze zich niet bewust zijn van het ware geheim achter een succesvolle Internet MLM Marketing Business.

Het hebben van een website is geen enkele garantie dat je zult slagen in je online MLM marketing onderneming.
Hoe kun je ook slagen als je doelgroep niet eens weet, wie je bent en wat je doet.
De sleutel tot een succesvolle Internet MLM Marketing Business is dan ook het aanleggen en opbouwen van een doelgerichte email lijst.
In feite , de meeste Internet Marketing experts zullen je vertellen dat het aanleggen en opbouwen van een gerichte email lijst de meest effectieve en belangrijke tool is in Internet MLM Marketing.

Een email lijst is eigenlijk niet meer dan een lijst met namen en email adressen van mensen die  er in toegestemd hebben om informatie van je te ontvangen over het onderwerp waar voor ze zich hebben aangemeld op je site.
Je kunt mensen in het algemeen niet zomaar emails gaan sturen met van allerhande aanbiedingen, dat wordt gezien als “spamming” en spamming is illegaal. Wanneer iemand zich echter via je site heeft aangemeld ( Opt- In) betekent dat, dat deze persoon je toestemming geeft om hem/haar email te sturen.
In de emails die je stuurt hoort wel altijd een uitschrijflink te staan.

Vanwege de haalbaarheid van het opbouwen van een opt- in email lijst  zien de meeste online ondernemers dit als hun meest belangrijke tool.
De lijst is de manier om de aandacht van de consument te trekken, vasthouden en een relatie op te bouwen om daarna deze leads om te zetten in betalende klanten.

Door het aanleggen van een gerichte email lijst, ben je in staat om voortdurend in contact te blijven met zowel je leads als de mensen die al eerder van je gekocht hebben, wat je een voortdurende bron van inkomsten geeft.

In MLM Marketing is je opt in email lijst dan ook één van je belangrijkste bezittingen en tools. Google kan besluiten om je ranking te verlagen waardoor je niet meer te vinden bent ( misschien ergens op pagina 9 ofzo, maar zover zoeken mensen niet) Google adwords kan besluiten om je account te sluiten, waardoor je niet meer kunt adverteren, Facebook kan zomaar besluiten om je pagina en account te blokkeren of sluiten, waardoor je dus geen bezoekers meer naar je site krijgt.

Je MLM Marketing email lijst is echter van jou. En het is een statistisch feit dat 8% van de mensen op je gerichte lijst iets van je koopt.
Van die 8% koopt ongeveer 60% een laaggeprijsd product van rond de €45,-
15% Koopt een product van rond de € 100,-
10% koopt een product tussen de €200 en€ 500 euro
9% koopt een product tussen de € 500 en € 1000 euro.
en ongeveer 6% koopt alles wat je ze aanbiedt.
Bovenstaande cijfers zijn er van uitgaande dat je je marketing en salesfunnel goed hebt opgezet.
Je ziet je lijst is werkelijk goud waard.
MLM MarketingDus voor de mensen die het belang zien van het aanleggen en opbouwen van een gerichte email lijst voor hun MLM Marketing Business volgen hier enkele tips.

 1. Richt je op een specifieke Niche oftewel doelgroep.
  Het is van het allergrootste belang dat je je doelgroep goed kent voordat je je daarop focust.
  Het zou tijdverspilling zijn en een enorme bron van frustratie als je probeert een email lijst op te bouwen zonder je te richten op de juiste doelgroep.
  Daarbij komt dat door het hebben van een gerichte doelgroep je je marketing campagnes nog beter kunt richten, omdat je je emails direct kunt richten op de mensen die het meest geïnteresseerd zijn in wat je doet.
 2. Zorg dat je doelgroep zich op het internet begeeft. Het concept is in principe heel simpel. Hoe kun je je business online promoten als je doelgroep zich amper of niet op het internet bevindt?
  Om die reden is het dan ook extreem belangrijk dat je goed onderzoekt of je MLM Marketing doelgroep zich ook op het internet begeeft.
 3. Ga na of je gekozen doelgroep een kopers markt is en daarmee dus een inkomen producerende doelgroep.
  Het aanleggen van een gerichte email lijst met mensen die niet kopen is natuurlijk een verspilling van je tijd en energie.
  Via de zoekmachines kun je dit héél eenvoudig nagaan, door naar advertenties te zoeken gerelateerd aan je zoekwoord en MLM marketing product.
  Wanneer je veel advertenties vindt betekent dat simpelweg dat anderen in de zelfde niche markt bereidt zijn te betalen om klanten te verkrijgen.
  Ze zouden dit niet doen als het niet winstgevend zou zijn.
 4. Biedt oplossingen voor de problemen van je doelgroep door gebruik te maken van een blog.
  Wanneer je weet wat de resultaten zijn die je MLM Marketing producten bieden is het vrij eenvoudig om te gaan schrijven over de “problemen” die mensen kunnen hebben, waarbij ze opzoek zijn naar het resultaat wat jij te bieden hebt.
  Bijv: wanneer je een gezondheidsproduct vermarkt wat hele goede resultaten geeft bij mensen met bijv. darmklachten, dan kun je natuurlijk talloze blogposts schrijven over darmklachten en alles wat daar mee te maken heeft. Door hier waardevolle informatie te geven zullen mensen inschrijven op je opt in email lijst.

Het success van je Online MLM Marketing business hangt voor het grootste gedeelte af van je email marketing lijst, en dan niet alleen de grote van die lijst ( het aantal inschrijvingen), maar belangrijker nog hoe je die lijst benaderd .
Zoals gezegd, het geld zit in je MLM Marketing email lijst en deze is dus letterlijk goud waard.

Het laten groeien van een winstgevende MLM Marketing Business Online is simpeler dan je misschien dent.
Meldt je nu aan voor de Gratis MLM Insider Succes Training  en start vandaag nog met het aanleggen van je MLM Marketing email lijst.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.