Microdermabrasie behandeling

Naarmate je ouder wordt gaat je huid ook ouder worden. Sommige mensen vinden dat zeer vervelend, die rimpels die onder andere ter voorschijn komen. Hiervoor is microdermabrasie in het leven gekomen. Deze behandel zorgt er namelijk voor dat de huid verjonging krijgt. Daarnaast is het tegenwoordig de best geadviseerde techniek. Microdermabrasie is geschikt voor alle huid types en alle huid kleuren.

Wat gebeurd er?
Tijdens een microdermabrasie behandeling worden er dode huidcellen van de huid afgeslepen. Er zijn verschillende behandelmethodes namelijk, oppervlakkig, middeldiep en diep. Deze behandeling gebeurd met een speciaal apparaat die zeer verfijnde aluminiumoxide kristallen tegen je huid aan blaast en vervolgens direct weer terug zuigt.

De behandeling
Het verschilt per behandeling of het pijn met zich mee brengt. Een oppervlakkige behandeling is pijnloos, echter voelt een diepe behandeling niet prettig aan. De behandeling brengt enige bijwerkingen met zich mee. De huid kan een bepaalde tijd rood aanzien en bij een hevige behandeling kunnen er korstjes op de huid ontstaan. De kosten per behandeling variëren nogal van elkaar, gemiddeld kost een behandeling rond de €100,

In zijn werking
Als je voor een behandeling hebt gekozen begint het met een goede reiniging van het gezicht. Daarna wordt er met het speciale apparaat de behandeling gestart. De behandeling duurt ongeveer 30 tot 45 minuten en er zijn vaak meerdere behandelingen nodig.

Na de behandeling
Een aantal dagen na de behandeling zie je vaak direct al verbetering. Op de plek waar de dode huidcellen zijn verdwenen gaan zich nieuwe cellen vormen. Belangrijk is om tot een aantal weken na de behandeling de zon te vermijden. De huid kan namelijk nog niet goed de zonnestralen verdragen, omdat de huid nog zeer dun is door de behandeling. Geef je huid in ieder geval 2 weken de kans om te kunnen herstellen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.