Met een voorbeeld een goede motivatiebrief schrijven

Voor het schrijven van een goede motivatiebrief hebt u verschillende zaken nodig, in dit bericht de verschillende benodigdheden.

Ten eerste hebt u een goede motivatie nodig. Wanneer u niet goed kunt bedenken waarom u geschikt bent en zo graag de specifieke baan wilt hebben, dan zal dit ook zo overkomen op degene die de brief zal lezen. Het schrijven van een motivatiebrief zonder deze motivatie te hebben is dus een echter afrader.

U hebt beslist geen pen en papier nodig. U schrijft uw brief altijd op de computer, later kunt u deze indien nodig natuurlijk wel afdrukken wanneer u deze schriftelijk wilt laten versturen.

Wanneer u weinig ervaring hebt met het schrijven van een motivatiebrief dan kunt u eens kijken naar een voorbeeld hiervan. Aan de hand van een voorbeeld kunt u wellicht wat inspiratie opdoen voor het schrijven van uw eigen brief. Kopieer in ieder geval nooit één op één deze brieven, ook al is deze specifiek voor uw beroep. De kans is groot dat de lezer deze brief al eens eerder heeft gezien en u zal hier geen goede indruk mee maken. Een voorbeeld is onder andere te vinden op www.voorbeeldmotivatiebrief.net, maar er zijn nog vele andere sites wanneer u zoekt naar motivatiebrief gerelateerde termen op Google.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.