Maak van je sollicitatiebrief je persoonlijke kaartje

Een sollicitatiebrief is een van de belangrijkste documenten die je in je carrière schrijft, want alles valt of staat bij deze brief. Je wilt deze brief dus het liefst foutloos schrijven, zodat je jezelf op je best presenteert. Dat is echter geen gemakkelijk klusje. Er komt voor je gevoel ontzettend veel bij kijken, maar als je het stap voor stap aanpakt, is dat schrijven van die brief helemaal niet zo ingewikkeld. In dit artikel lees je er meer over.
Belangrijke punten
Veel werkgevers filteren sollicitatiebrieven op spelling. Wie niet kan spellen, wordt heel vaak op voorhand al afgewezen. Dat klinkt misschien ontzettend hard, maar zo werkt het nu eenmaal. Bovendien is het vreemd als iemand zich in zijn cv als nauwkeurig omschrijft, terwijl het in de brief en de cv stikt van de fouten. Ben je slecht in spelling, zoek dan hulp van iemand die er goed in is. Dat kan een kennis zijn, maar ook een loopbaanbegeleider. Zorg dat de opmaak van de brief smetteloos is. Het is zonde om een job aan je neus voorbij te zien gaan doordat de opmaak van je brief op losse schroeven stond.

Wat staat erin?
Het doel van de brief is de werkgever te overtuigen dat jij geknipt bent voor de job. De toon van je brief is dus zakelijk en overtuigend. Je drukt je interesse voor de job uit, vertelt waarom je die interesse hebt en daarna kun je eventueel kort iets over jezelf vertellen. Voeg je cv bij en meld in de afsluiting dat je hoopt op een gesprek. Maak er geen autobiografie van, want daar zit een werknemer niet op te wachten. Wees bondig, zakelijk en professioneel.

Meer informatie
Wil je meer informatie over het schrijven van een steengoede sollicitatiebrief? Kijk dan eens op loopbaantips  . Daar staat in detail omschreven hoe je zo’n sollicitatiebrief aanpakt. Bovendien vind je op die website meer dan genoeg informatie over allerlei andere aspecten van jouw carrière.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.