Maak een verkoopovereenkomst om je auto te verkopen

Wil je je auto verkopen als particulier, dan is het toch nodig om te werken met een verkoopovereenkomst. Als je als particulier je auto verkoopt, dan mag en kan je geen factuur uitschrijven voor de persoon die de auto verkoopt. De reden hiervoor is onder andere dat je niet over een BTW-nummer beschikt. Daarom noem je het document waarin de verkoop beschreven staat een verkoopovereenkomst en dus geen factuur. Door gebruik te maken van zo’n overeenkomst, kan je heel wat ellende vermijden en kan de koper aantonen dat hij het voertuig wel degelijk aangekocht heeft.

Je auto verkopen:  Waar moet je op letten als particuliere auto verkoper?

 

Dergelijk document maak je best op op een zo professioneel mogelijke manier. Waar je zeker moet op letten bij het opmaken van een verkoopovereenkomst voor de auto verkoop is:

– Vermeld geen BTW. Als particulieren onder elkaar auto’s verkopen, dan wordt er geen BTW aangerekend.

– Vermeld de verkoopprijs zoals die effectief zal betaald worden. Soms denken mensen er beter aan te doen om een lager bedrag op de overeenkomst te schrijven, maar dit is zinloos. Het exacte bedrag vermelden is veel verstandiger, vooral als er later een geschil zou ontstaan.

– Zorg er voor dat je de juiste gegevens van je voertuig vermeldt. Deze gegevens vind je terug op het inschrijvingsbewijs, op het gelijkvormigheidsattest of op de aankoopfactuur.

– Vermeld een correcte datum waarop de overeenkomst doorgaat.

– Opties van het voertuig moet men niet noodzakelijk vermelden, maar het wordt wel aangeraden om deze in de beschrijving op te nemen.

– Vermeld zeker dat de koper de auto aankoopt in de staat zoals het voertuig is en dat de koper die staat van het voertuig kent. Dit zorgt er voor dat er nadien geen discussie kan zijn als er zich plots een gebrek aan het voertuig zou voordoen.

Je auto verkopen via een professionele auto opkoper

Als je het voertuig overlaat aan een professionele auto opkoper, dan dient men niet noodzakelijk deze papieren in te vullen. Heel vaak zal de opkoper zelf over de nodige documenten beschikken. Om in alle veiligheid met een professionele auto opkoper samen te werken, doe je best beroep op “ikwilvanmijnautoaf.be”. Hier kan je je voertuig gratis aanbieden. Men gaat voor jou op zoek naar een geïnteresseerde koper, men voert de onderhandelingen voor jou en de kans is groot dat je binnen de 24 uur je voertuig verkocht hebt.

 

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij, Persberichten met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.