Linkbuilding geeft je net dat ene zetje!

Linkbuilding is vooral geschikt als je veel concurrenten hebt die ook hoog scoren op een zoekwoord. Het is één van de belangrijkste onderdelen van zoekmachine optimalisatie en conversie optimalisatie.
Onlangs heeft Google toegegeven dat er een nieuwe zogeheten Pinguïn 2.0 update aan zit te komen waarbij Google gaat letten op linkbuilding. Linkbuilding houdt in dat website A een link naar website B ‘linkt’. Hoe meer relevante links naar website B gaan, hoe belangrijker Google denkt dat website B is. Google ziet een link als een stem. Hoe meer stemmen er op website B hoe belangrijker Google denkt dat hij is. Het hele proces van het verkrijgen van links op andere pagina’s valt onder ‘linkbuilding’ Het onderzoeken welke webpagina’s geschikt zijn om naar website B te kunnen linken is een tijdrovende klus.

Voorbeeld van linkbuilding

Philips is een groot internationaal opererend bedrijf. Dagelijks zitten er meer dan duizend bezoekers op de website van Philips; www.philips.nl. Google ziet onder andere aan de bezoekersaantallen dat www.philips.nl een belangrijke website is en er belangrijke informatie opstaat waar een bezoeker naar op zoek is. Daarom zet Google deze bovenaan in de zoekresultaten. De website van Philips heeft daarom een grote waarde.
Jij hebt een website over elektronica (website X). Wanneer er op www.philips.nl een linkje van website X staat, dan gaat Google ervan uit dat website X ook belangrijk is, omdat deze ‘gekoppeld’ is met de website (www.philips.nl) en gerelateerd is aan het onderwerp van www.philips.nl: elektronica. Omdat Google al geconstateerd heeft dat www.philips.nl een belangrijke website is, is de waarde van de link (naar website X) heel groot. Daarom zal ook Google website X ook hoger in de zoekresultaten plaatsen.

Linkbuilding… geschikt, of ongeschikt?

In sommige gevallen is linkbuilding overbodig. Stel jij verkoopt tuinstoelen in Eerbeek. Dan ben je waarschijnlijk één van de weinige aanbieders van tuinstoelen. Wanneer je gaat optimaliseren voor het zoekwoord ‘tuinstoelen Eerbeek’, dan zult je zien dat je al vrij snel bovenaan staat omdat je geen concurrenten hebt.
Kortom, linkbuilding geeft je net die ene zet waardoor je bovenaan in Google komt!

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.