Laminaat leggen

Het is mogelijk om laminaat over een vloerverwarming te leggen. Dit is mogelijk voor een groot deel van de soorten laminaat die er te verkrijgen zijn. Meestal kun je het zelf aanleggen als je ervaring hebt met klussen. Het is dan uiteraard wel belangrijk om de instructies te volgen. 

Laminaat vloerverwarming die geschikt is
Er zijn verschillende soorten vloerverwarmingen. Er is keuze tussen een hydrosysteem of een elektrische systeem. De hydrosysteem is met aantal buizen. Een specialist kan je vaak uitleggen wat het beste voor je vloer is. Vaak zie je al op de verpakking welke soort vloerverwarming geschikt is voor je laminaat. Er zijn mensen die vloerverwarming systeem hebben, die tevens ook werkt ook als verkoeling. Hierbij is het verstandig om geen laminaat te nemen. Uiteraard is een dergelijk systeem wel ideaal bij warm weer.

Aanleggen
Als je een vloerverwarming aanlegt is het verstandig om de verwarming een paar dagen uit te zetten. Hierdoor wordt het min of meer beschermt tegen het hoge vochtgehalte dat gebruikt gaat worden. Wanneer laminaat dan vervolgens wordt aangelegd, is het slim om dit te doen in een ruimte met kamertemperatuur. Als je klaar bent met aanleggen van de vloer, mag je de verwarming zeker één dag niet aanzetten. En de eerste week na het aanleggen van de laminaat met vloerverwarming is het verstandig om de temperatuur zo laag mogelijk te houden. Vervolgens kan je beetje bij beetje verhogen.


Nuttige informatie

–          Niet alle ondervloeren zijn geschikt voor verwarming van de vloer.
–          De ondervloer die je gebruikt moet een lage warmte weerstand hebben
–          Vloerverwarming dient als bijverwarming gebruikt te worden. Dit mag niet als hoofdverwarming gebruikt worden.
–          De vloerverwarming mag niet hoger dan 30 graden worden. Dit is erg slecht voor de vloer.
–          Bij het veranderen van de temperatuur, is het verstandig om het geleidelijk te doen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.