Laatste trends onder de autovelgen

Het bling-bling tijdperk onder de velgen is langzaam maar zeker aan het verdwijnen. De chrome of stalen velgen moeten plaats maken voor een nieuwe trend, de matte velgen.

Matte velgen zijn origineel banden velgen die vervolgens gezandstraald, geschuurd en gepoederlakt worden. Door dit proces verliezen ze hun glas en krijgen ze een matte schijn. En sinds enige tijd is deze speciale look erg in trek.

Maar let op, matte velgen vragen een ander onderhoud met aangepaste producten dan gepolierde stalen velgen. Het gebruik van verkeerde producten kan leiden tot het verdwijnen van de matte schijn, vettige vegen zijn al snel zichtbaar, vingerafdrukken, vliegen,… Bovendien houdt de matte textuur water vast en valt je wagen heel slecht te drogen.

Wanneer je jouw nieuwe matte velgen gaat wasse, sta er dan bij even bij stil dat je niet zomaar een shampoo kan gebruiken. Een traditionele shampoo bevat teveel smerende ingredienten ,zoals oliën, om veilig te kunnen gebruiken op matte finishes. Die shampoo’s gaan je lak niet onmiddellijk doen glanzen maar laten vette vlekken na. Dit komt omdat de olie in traditionele shampoos op de lak blijft hangen en opdroogt tot een vlek. Vele shampoo’s bevatten reinigende en waxende eigenschappen, deze mogen niet gebruikt worden omdat het zogezegde “waxen” komt door het extra gebruik van olie, olie die dus wederom je wagen zal doen glanzen bij het slecht opdrogen.

Belangrijk is dus dat de shampoo goed ontvet. Een klassieke afwaszeep zal zoiets ook doen maar dan met het nadeel dat elke waxlaag die je zou aangebracht hebben, ook verwijderd wordt. Je moet je bescherming dus keer op keer gaan hernieuwen. Bovendien bevatten sommige van die thuiszepen abrasieven – schuurkorrels – die het reinigen van je vaat bevorderen maar je lak gaan beschadigen

Het is dus belangrijk dat je tijdens het onderhoudt van je matte velgengeen producten gaat gebruiken die vet of schuurkorrel bevatten. Ironisch genoeg zijn beide net wel nodig om een normale stalen velgen te doen schitteren.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten, Sport en Spel. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.