Klassiekers in de klassieke muziek

Bent u een echte kenner van klassieke muziek? Bach muziek en Mozart amadeus moeten u dan enorm bekend in de oren klinken. Bach en Mozart behoren tot de klassiekers in de klassieke muziek. Of houdt u enorm van klassieke muziek en bent u op zoek naar de klassiekers van Bach of Mozart? Dit kunt u bij verschillende muziekhandelaren vinden. Maar wat voor muziek heeft Bach eigenlijk gemaakt?

Bach was in zijn tijd eigenlijk meer bekend als organist dan als componist. Bij aanstelling in Leipzig was hij vierde keus en noemden ze hem zelfs middelmatig. Het bijzondere is dat Bach het componeren nooit van iemand heeft geleerd. Hij leerde het binnen zijn familie. Hij schreef veel muziek die hij interessant vond over en nam kennis van veel muziek uit Europa zoals Romeau en Marchais, Vivaldi en Palestrina. Bach liet de lijnen van de Barokperiode op een perfecte manier samenkomen. Hij zorgt eigenlijk voor de afsluiting van de barokperiode waarna de klassieke periode begint. Ongeveer 1200 composities heeft Bach gemaakt. Helaas is veel van zijn muziek niet bewaard gebleven. Hij heeft allerlei soorten muziek gecomponeerd van swingende tot echt geestelijke muziek.

Hij maakte:

–          Vioolconcerten

–          Concerten voor orkest

–          Suites

–          Vioolsonates

–          Muziek voor klavier en klavecimbel

–          Cellosuites

–          Muziek voor orgel

–          Geestelijke muziek

Muziekhistorie

Bent u benieuwd naar de muziekhistorie van de wereldberoemde componist Bach en wilt u dit weleens horen? Bekijk voor meer informatie onze website waar u alles over Bach muziek of Mozart amadeus te weten komt.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Maatschappij. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.