Kies voor veiligheid op de baan

Wanneer je vaak in de wagen zit dan wordt baan vastheid en veiligheid een prioriteit. Het is belangrijk dat je rijdt met een veilige en degelijke wagen, maar ook met stabiele banden. De banden zijn immers het contactpunt met de autoweg. Al mag je wagen nog zo veilig zijn ontworpen zonder een goede contact basis sta je nergens.

Daarom voeren verschillende banden procenten uitvoerig onderzoek op bandentechnologie.

Pirelli is één van die bandenproducenten. Zij hebben al meer dan honderd jaar ervaring op vlak van bandentechnologie. Op die manier hebben ze dan ook de duurzaamheid, comfort, veiligheid maar ook het milieu aspect van hun banden geanalyseerd en verbeterd.

Al dat onderzoek draagt bij dat de veiligheid en goed rijgedrag van de bestuurder. Alle Pirelli autobanden zijn ontworpen om betere prestaties neer te zetten, maar ook om een beter weggevoel te creëren. Dit draagt bij tot de communicatie tussen de bestuurder en het voertuig. Door een beter weggevoel kan je de prestatie en het rijvermogen van je wagen beter inschatten. Die informatie kan van levensbelang zijn in bepaalde situaties.

In dit artikel willen we u bewust maken van de voordelen van kwalitatieve autobanden die onderworpen zijn aan diepgaand onderzoek.

Pirelli banden worden al verschillende jaren getest door diverse instanties. Niet alleen laboratoria maar ook intensieve gebruikers van autobanden, zoals raceteams, onderwerpen de banden aan verschillende vereisten.
Eén van die testers is Nick Heidfeld. Nick merkte op dat de meningen over de banden verdeeld lagen en nam de proef op de som. Nick wilde achterhalen op de banden effectief een betere grip op de baan kenden en dus ook een betere prestatie kunnen leveren dan zijn collega’s.
Nick voelde wel degelijk een verschil en de resultaten bevestigen dit. Het lijkt er dus op dat al dat onderzoek zijn vruchten heeft afgeworpen.

Toch stellen critici zich vragen bij het onderzoek van Nick Heidfeld. De banden waarmee Nick de test deed zullen niet identiek dezelfde rubber structuur hebben dan de Pirelli banden die in Australië worden vervaardigd. Ook zullen de resultaten afhangen van het type auto waar je mee rijdt. Een Toyota 2009 en een Renault 2011 zullen een verschillend beeld geven.
De levensduur van de banden hangt ook voor een groot stuk af van het rijgedrag van de bestuurder. Het is dus te algemeen om te stellen dat Pirelli banden langer meegaan dan andere banden want in principe is dat resultaat voor iedereen anders.

Bij autobanden telt de regel dat banden zodanig ontwikkeld moeten zijn dat ze bij je rijstijl passen. In het geval van Heidfeld zullen de Pirelli banden perfect bij zijn rijstijl passen.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat elke grote bandenproducten banden probeert te ontwikkelen die bij de rijstijl van zoveel mogelijk mensen past.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.