Je toekomst uitstippelen

Hoe kies je het juiste beroep? Dat is geen knoop die je makkelijk doorhakt. Je beroepskeuze is ontzettend veelbepalend in je leven. Kom je er niet uit? In dit artikel krijg je nuttige tips over het uitstippelen van je toekomst.

Wie ben jij?
Allereerst zou je je eens moeten afvragen wie je bent. Dat doe je in dit geval niet door je id-kaart tevoorschijn te halen, maar door je talenten en voorkeuren in beeld te brengen. Zet eens op papier waar je goed in bent en wat je leuk vindt, maar ook waar je minder goed in bent en wat je saai vindt. Zo krijg je een eenvoudig maar nuttig overzicht van je werkkwaliteiten.

Wat zoek jij?
Zodra je helder hebt dat je bijvoorbeeld geen wiskunde- maar juist een talenknobbel hebt, kun je dat gebruiken om potentiële beroepen een voor een af te strepen. Ligt biologie je, maar vind je het geen boeiende werksector? Dan valt alles met biologie af. Schrijf ook eens op op welke vlak je persoonlijke successen hebt geboekt. Heb je een bijbaantje als teamleider en ben je daar goed in? Wie weet is manager iets voor jou. Uiteindelijk zul je een flinke waslijst aan beroepen overhouden. Al die beroepen zijn interessante opties voor jouw individuele situatie.

Ga op zoek
Nu je weet wat je wilt, is het tijd om te gaan verkennen. Met internet is dat tegenwoordig heel eenvoudig, maar ook je persoonlijke kenniskring kan van nut zijn. Zoek uit waar jouw banen te vinden zijn. Heb je er een opleiding voor nodig? Moet je ervoor verhuizen? Dat soort praktische zaken kunnen ontzettend hun stempel drukken op je carrière.

Kijk op Coaching Almere voor meer loopbaantips van een personal coach.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.