Je droomjob vinden

Je werkt vijf jaar voor je huidige werkgever en komt erachter dat het toch niet helemaal is wat je wilt. Dan krijg je opeens een helder moment; je weet wat je wilt doen. Maar ja, je zit met je huidige job, maandelijkse lasten en een partner voor wie je wilt zorgen. Hoe pak je dat aan?

Een afweging maken
Nuttig is om realistisch te zijn. Het gras is immers altijd groener aan de overkant. Maak een haarfijne afweging van wat je daadwerkelijk hebt (en dat kan meer zijn dan je denkt!) en wat je verwacht te krijgen bij je droomjob. Wie weet merk je wel dat je fantasieën zit na te jagen.

Breng je eigen talenten in kaart
Als je tot de conclusie komt dat je droomjob in de verste verte niet lijkt op wat je nu doet, loont het om serieus na te denken over een nieuwe carrière. Het eerste wat je dan het best kunt doen, is kijken waar jouw talenten liggen. Passen je talenten bij je droomjob, of haal je je van alles in het hoofd?

Breng je droomjob in kaart
Goed, je talenten passen bij je droombaan, maar is die nou wel echt zo leuk als jij het je nu voorstelt? Zo ja, ga dan zoeken. Kijk waar je jouw job zou kunnen krijgen. Wil je een prestigieuze job in een luxe kantoor, of zoek je liever een warm oord op? Denk ook na over de eisen van je nieuwe job. Heb je nieuwe kwalificaties nodig? Waar kun je die krijgen? Zijn er andere aspecten van je leven die een heel andere vorm kunnen aannemen?

Je staat er niet alleen voor
Schakel de hulp van een deskundige in wanneer de kloof tussen je huidige job en je droomjob heel diep is. Zoals je leest het je geen reden meer om het uit te stellen of heb je last van uitstelgedrag

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.