Je auto zonder problemen verkopen

Je moet tegenwoordig al zo voorzichtig overal mee zijn, het eten zit vol met gevaarlijke stoffen, op straat lopen is al gevaarlijk in meeste gebieden. In deze tijdperk moet men altijd alert zijn voor oplichters en voor je eigen veiligheid, dat is bij je auto verkopen ook het geval.

Auto verkoop via internet is niet zonder gevaar

Je auto verkopen via internet lijkt heel eenvoudig en vrij logisch, maar meer en meer duiken problemen op als mensen via deze weg hun wagen willen kwijt geraken. Waar je vroeger als koper moest opletten dat men jou geen wrak verkocht, moet je nu eerder als verkoper enorm goed opletten. Meer en meer wordt er melding gemaakt van mensen die hun auto kwijt geraken omdat een zogezegde koper er mee van door is gegaan.

Eén van de meest schrijnende verhalen is het verhaal van hoe een man zelfs een professionele autoinkoper is om de tuin kon leiden. De man wou een proefrit maken met een peperdure auto, maar liefst alleen. Om geen argwaan te wekken liet hij “zijn vrouw” achter in de toonzaal. Voor de particuliere autoverkoper was dit een zeer aanvaardbare reden. Tot de vrouw na een uurtje opstond en de toonzaal wou verlaten. De verkoper vroeg wat er gaande was en toen bleek de vrouw een ingehuurde prostituee te zijn. Zij gaf toe dat de wensen van haar klant ongewoon waren. Zoals het in haar branche gebruikelijk is, had zij natuurlijk geen identiteitsgegevens van haar klant, die er met het voertuig van door was.

Hoe zorg je ervoor dat de auto verkoop transactie goed verloopt?

Een proefrit laat je best nooit alleen doen door de potentiële auto inkoper. Maak voor de proefrit ook altijd duidelijke afspraken. Wie betaalt de boetes, eventuele schade,… Stap tijdens een proefrit nooit uit zonder dat je zelf de sleutels van de wagen bij je hebt.

Omdat een auto verkopen van particulier tot particulier meer en meer risico’s inhoudt, doen meer en meer mensen een beroep op “ikwilvanmijnautoaf.be” Als verkoper kan je gratis je voertuig aanbieden. Men legt voor jou contacten met op voorhand gescreende auto  inkopers, en pas als een koper echt interesse heeft in jouw voertuig en jij geïnteresseerd bent in het bod van de autoinkoper, krijgt die jouw gegevens. Dit bespaart je een massa energie en uiteindelijk is de kans dat je wagen verkocht geraakt veel groter dan wanneer je dit op eigen houtje zou organiseren.

 

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij, Persberichten met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.