Je auto verkopen: wat je allemaal moet doen?

Je auto verkopen kan best eng klinken als je niet precies weet waar te beginnen, het is niet alleen de verkoop op zich maar ook de papierwerk eromheen, de overdracht en ervoor zorgen dat je er een eerlijke prijs voor krijgt door ervoor te zorgen dat de potentiele auto opkopers de auto zo min mogelijk kunnen afkraken.

Je auto verkopen gaat sneller als je het eerst laat keuren

Als je zelf wilt je auto verkopen, dan zijn er een paar formaliteiten waar je rekening moet mee houden. Als u een koper hebt gevonden, dan moet u met het voertuig naar de autokeuring gaan. Het is aan te raden om niet eerst naar de keuring te gaan en pas dan een koper te zoeken, aangezien de keuring voor verkoop slechts beperkt geldig is. Na twee maanden is deze keuring vervallen. Als de zoektocht naar een klant wat lang zou duren, loopt u het risico dat u uw voertuig twee maal moet laten keuren.

Zo’n keuring voor een tweedehands voertuig kost om en bij 30 euro. Laat u de auto over aan de garagist of verkoopt u het voertuig voor export, dan moet het niet gekeurd worden voor de auto verkoop.

Wees goed voorbereid voor de auto verkoop

Alvorens u met de auto naar de keuring gaat, is het sterk aan te raden om het voertuig eerst te laten nazien. Als u moet terugkeren naar de keuring, dan is dat een extra kost. En de kans dat men dan een nieuw gebrek merkt dan men de eerste keer niet zag, is reëel.

Afgeven van de nummerplaat bij de auto verkoop transactie

Verdere formaliteiten die moeten gebeuren bij de auto verkoop, is uw nummerplaat afgeven. Dit moet je ten minste doen als je niet met een ander voertuig gaat rijden. Anders kan u hetzelfde nummerplaat natuurlijk behouden (als u ten minste al een nummerplaat hebt van het nieuwe model).

Voor wat betreft de verkeersbelasting, gebeurt de verrekening automatisch. Van de verkeersbelasting die u voor uw nieuw voertuig moet betalen, wordt de reeds betaalde belasting van uw oude voertuig automatisch afgetrokken.

Heel wat achterna geloop kan u zichzelf besparen door samen te werken met “ikwilvanmijnautoaf.be”. U kan hier uw voertuig gratis aanbieden. Men gaat voor u op zoek naar een betrouwbare auto opkoper. De kans dat uw voertuig binnen de 24 uren opgehaald wordt aan een redelijke prijs, is heel groot. En wat keuringen betreft, hoeft u zich totaal geen zorgen te maken aangezien u verkoopt aan een professionele auto opkoper.

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij, Persberichten met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.