Je auto verkopen via de garagehouder

Je koopt een nieuwe auto, maar hoe ga je dan je oude auto verkopen? Een vaak gebruikt middeltje is dat een particulier de auto die te koop is bij de garagehouder laat staan. Ten minste, als dit toegelaten is van de garagehouder.

 

Wie zijn auto particulier wilt verkopen, ervaart dat dit soms een heel lange weg kan zijn. Men hoopt dan dat als de auto bij de garagehouder blijft staan, dat de verkoop vlugger zal verlopen.

 

Auto verkopen met een beetje hulp van de garage

Die kans is inderdaad vrij groot. Mensen gaan vlugger een auto kopen bij een garagehouder dan bij een particulier. Dit is zo omwille van de garantie. Echter, als de garagehouder aan de geïnteresseerde wagen aankoper moet gaan vertellen dat de auto niet van hem is maar van een klant, dan ziet de koper de garantie aan zijn neus voorbij gaan. Het is begrijpelijk dat dit geen aangenaam nieuws is voor de persoon die de auto zou willen kopen. Om die reden staan garagehouders niet echt te springen om op deze manier te werken. Uiteindelijk zien zij niet graag dat iemand ontgoocheld hun terrein verlaat. Zo bouwen zij niet aan een goede naam van hun garage.

Een bijkomend addertje onder het gras, maar dan voor de verkoper, is dat deze manier van werken wel eens duur zou kunnen uitvallen. Bespreek op voorhand goed met je garagehouder wat het jou gaat kosten je auto te verkopen. Het is begrijpelijk dat de garagehouder zijn tijd die hij in de verkoop van uw auto steekt, liefst vergoed ziet. Als hij op die manier een vijftal keren een uurtje tijd gestoken heeft om geïnteresseerde auto opkopers te woord te staan, dan kan dit al een aardig bedrag worden.

Je auto zelfstandig verkopen

 

Je kan op net dezelfde manier je auto verkopen als je samenwerkt met de wagen verkopen site “ikwilvanmijnautoaf.be”. De enige verschilpunten zijn dat de garagehouder vervangen wordt door mensen die dag in dag uit professioneel auto’s verkopen. Het tweede verschil is dat deze manier van werken je helemaal niets kost. Een derde verschilpunt is dat je op deze manier doorgaans binnen de 24 uren reeds een aanvaardbaar bod op je auto krijgt.

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.