Je auto verkopen op internet: let op de fiscus

In principe moet je als particulier geen BTW betalen als je je auto wilt verkopen. Je moet het bedrag dat je krijgt ook niet vermelden in je belastingsaangifte. Maar toch is de fiscus meer en meer aan het rondneuzen op verkoopsites waarvan de naam eindigt op .be.

Zij proberen op die manier de professionelen te filteren uit de particulieren. Want voor professionele handelaars is een auto verkopen via een autoverkoop site op internet de gedroomde gelegenheid om zwart geld binnen te halen. Echter, vadertje staat is ook niet van gisteren en maakt het handelaars die via auto verkoop sites auto’s verkopen niet bepaald gemakkelijk.

Uw auto verkopen zonder slapende honden wakker te maken

Alles zit nogal vreemd in elkaar. Stel dat je één auto op een wagen verkoop site plaatst die 10.000 euro moet kosten, dan is er geen enkel probleem en dan is de kans groot dat u door de fiscus met rust zal gelaten worden. Gaat u echter een vijftal auto’s via een auto verkoop site aanbieden die elk gemiddeld  2000 euro kosten, dan is de kans groot dat je tegen de lamp gaat lopen. Men gaat hierbij uit van de terechte redenering dat een particulier geen vijf auto’s tegelijk verkoopt.

Uw auto verkopen zonder in de problemen te komen met de belastingdienst

Maar hoe vermijd u discussies met de fiscus als u als particulier een auto via een auto verkoop site aanbiedt? Hier is niet zomaar een antwoord op te geven. Het enige wat u kunt doen, is hopen dat de fiscus uw naam niet al te veel tegenkomt op auto verkoop sites, zodat men u blijft aanzien als een occasioneel occasie auto verkoper. Soms probeert men dit met nicknames te omzeilen, maar aangezien de fiscus niet meer wereldvreemd is, werkt dit eerder averechts.

Uw auto verkopen op een erkende occasie verkopen site

Waarom kiest men dan niet voor de meest eenvoudige oplossing om een auto te verkopen? Meer en meer mensen zijn gewonnen voor de werkwijze van “ikwilvanmijnautoaf.be”. Hier kunt u gratis uw voertuig aanbieden. Een goede omschrijving van uw auto en enkele foto’s aanleveren, is zowat het enige wat van uw verwacht wordt. Onderhandelen met eventuele auto aankopers? Vergeet het, het wordt voor u gedaan. Belachelijke biedingen afschepen? Laat maar, de onderhandelaars zijn te professioneel om zich hiermee bezig te houden. Testritten? Nee hoor, er wordt onderhandeld met professionele verkopers die jouw type auto misschien wel beter kennen dan uzelf. Meer en meer mensen kiezen voor deze werkwijze als zij hun wagen verkopen. En met succes, want doorgaans kan men binnen de 24 uren reeds een aanvaardbaar bod overwegen.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.