Je auto verkopen en schade tijdens de proefrit

Je auto verkopen aan een particulier houdt in dat die eventuele koper een proefrit zal willen maken. Er kan heel wat fout lopen tijdens zo’n proefrit.

 

Stel je voor dat de persoon die je auto uitprobeert een ongeval veroorzaakt met jouw wagen. Wie zal dan voor de kosten opdraaien? Louter theoretisch hoeft de persoon die de proefrit maakte zich helemaal niets aantrekken. Maar als die persoon een beetje menselijk is, zal die natuurlijk wel begrip tonen. Toch wordt het twijfelachtig als de auto total loss is. Gaat de eventuele auto opkoper dan de auto volledig betalen, zonder er een auto voor te krijgen?

Duidelijke afspraken maken met de portentiele wagen aankoper

Het beste wat je kan doen, is voor de start van de proefrit duidelijk af te spreken (en eventueel op papier zetten) wie er zal opdraaien voor de onkosten als er een ongeval veroorzaakt wordt. Dit kan misschien voor de eventuele auto aankoper op wantrouwen lijken, maar anderzijds maken goede afspraken de beste vrienden. Daarenboven, de persoon die met je auto wilt rijden is en blijft voor jou toch een onbekende.

Technische schade tijdens de proefrit

Naast een ongeval kan het ook gebeuren dat de persoon mechanische schade aan je voertuig berokkent. Natuurlijk is het dan wel zo dat je voertuig mechanisch niet in orde was. Tenzij de eventuele auto opkoper moedwillig gaat beginnen schakelen bijvoorbeeld zonder de koppeling in te duwen. De kans dat de persoon die interesse had in jouw auto zijn interesse vlug zal kwijt zijn als die merkt dat er iets loos is met de occasion . Maar ondertussen zit jij natuurlijk wel met de schade aan je voertuig.

Je auto verkopen zonder onnodige risico’s te lopen

Een professionele autohandelaar zal doorgaans geen proefrit nodig hebben. En doet deze toch een proefrit met je auto, dan is die normaal gezien verzekerd. Om je auto aan een professionele auto opkoper te verkopen, doe je best beroep op “ikwilvanmijnautoaf.be”. Hier word je auto door vakmensen verkocht aan occasie wagen handelaars waarvan men op voorhand weet dat deze interesse hebben in jouw voertuig. Je hoeft dus zelf helemaal niets te doen, er wordt voor jou onderhandeld. Jij blijft wel degene die beslist of een bod al dan niet aanvaard wordt. En het mooiste van al is dat deze manier van werken voor jou helemaal gratis is.

 

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.