Je auto verkopen en overtreding tijdens de proefrit

Om je auto particulier te verkopen, moet je met een aantal zaken rekening houden die soms minder aangenaam zijn. Naast de vele telefoontjes, het eindeloze afbieden op de prijs en de vele commentaren die men op je auto geeft, heb je ook nog de proefrit.

Het is logisch dat de eventuele auto aankoper eens met de auto zal willen rijden alvorens die te kopen. Zo’n proefrit kan wel eens hinderlijk zijn. Stel dat je merkt dat de persoon die naar je auto komt kijken niet echt interesse lijkt te hebben maar wel eens met je wagen wilt rijden. Wat antwoord je dan aan zo iemand? Sta je het niet toe, dan kan je er van op aan dat de wagen verkoop koop zeker niet zal doorgaan. Sta je het wel toe, dan heb je veel kans dat je enkele kilometers voor niks hebt gedaan.

Voorzichtig omgaan met potentiele auto aankopers

Nog vervelender wordt het als je na enkele dagen of soms weken een bekeuring in je brievenbus krijgt. Stel dat de persoon die met je auto een proefrit maakte iets te snel reed en geflitst werd. De bekeuring zelf komt meestal maar na een poosje. In ieder geval zal de persoon die de bekeuring reed al verdwenen zijn. Heeft die persoon de auto uiteindelijk toch gekocht, dan heb je waarschijnlijk wel zijn of haar gegevens. Je kan de persoon dan contacteren om de bekeuring te melden. Maar of de persoon in kwestie zin zal hebben om de bekeuring te betalen, is nog zeer de vraag. De kans dat die de bekeuring niet betaalt, is vrij groot en uiteindelijk zal men toch bij jou terecht komen om de boete te innen. Heeft de persoon na de proefrit niets meer van zich laten horen, dan zal je niet veel anders kunnen dan de boete zelf te betalen.

Maatregelen nemen voor de auto verkoop

Dit kan vermeden worden door op voorhand af te spreken (liefst schriftelijk) met de potentiele occasie aankoper die wilt rijden dat zowel schade als bekeuringen voor rekening van die persoon zijn. Maar dan nog zal het een gans gedoe zijn om die bekeuring betaald te krijgen.

Auto online verkopen op een betrouwbare manier

Nog eenvoudiger is het als je die ganse rompslomp van onderhandelen, keuringen en proefritten overlaat aan iemand anders. Je kan via “ikwilvanmijnautoaf.be” gratis je auto verkopen. Dit gebeurt dan door professionele verkopers die kunnen putten uit een bestand van duizenden personen die interesse hebben om je auto aan te kopen. En vermits het om professionele auto opkopers gaat, heb je geen gedoe met keuringen en dergelijke. Bijkomend voordeel is dat deze mensen er doorgaans in slagen om binnen de 24 uren je auto verkocht te krijgen.

 

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.