Je auto particulier verkopen: de nadelen

Veel mensen zijn er van overtuigd dat een auto particulier verkopen enkel voordelen biedt. Informeert men naar die voordelen, dan merkt men al gauw dat er eigenlijk doorgaans maar één voordeel kan opgenoemd worden: men kan een hogere verkoopprijs vragen.

Dit zou inderdaad als een voordeel kunnen gezien worden, al is de gekende korrel zout hier zeker van toepassing. Want wie zei ooit alweer: elk voordeel heeft zijn nadeel? Wel, een auto verkopen als particulier heeft meerdere nadelen:

Enkele nadelen op een rij van uw auto verkopen als particulier

  1. Je kan op het eerste zicht een hogere prijs vragen, maar van die hogere prijs moet je wel enkele niet onbelangrijke onkosten aftrekken: de tijd die je in de verkoop steekt, de onkosten voor de keuring en de onkosten om je auto klaar te laten stellen voor de keuring.

 

  1. Uw wagen verkopen als particulier tot particulier duurt een stuk langer. De reden hiervoor is dat de meeste particulieren die een auto willen kopen, graag garantie krijgen. Dit kunnen ze van een particulier niet krijgen, zodat de interesse in jouw occasion eerder laag is.

 

  1. Dat het een poosje kan duren vooraleer je auto verkocht geraakt, merk je aan de talloze zoekertjes op occasie verkoop sites. Men kan uit deze zoekertjes de foute conclusie trekken dat er veel mensen bezig zijn met het particulier verkopen van hun auto. Wie echter die zoekertjessites eventjes volgt, merkt dat de doorsnee auto heel lang op die sites staat.

 

  1. Dat het lang duurt vooraleer men een auto kan verkopen via een zoekertjessite is niet abnormaal. Mensen wie een nieuwe auto kopen gaan meestal naar makelaars en minder vaak op zoekertjes kijken. Als je merkt dat je auto daar te koop komt te staan tussen een paar tienduizenden andere auto’s dan hoef je geen hoge studies te hebben gevolg om te weten dat je een behoorlijke portie geluk moet hebben om je auto verkocht te krijgen.

Uw wagen verkopen als particulier zonder stress

Een oplossing die meer en meer particulieren gebruiken om hun auto verkoop transactie, is samenwerken met “ikwilvanmijnautoaf.be”. Je kan hier gratis en vrijblijvend je auto verkopen. Men zoekt voor jou naar een geïnteresseerde autohandelaar , men onderhandelt voor jou over de prijs en gemiddeld is een auto binnen de 24 uren verkocht. Het heeft je niets van moeite of geld gekost.

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.