IT outsourcing: enkele tips

Outsourcing is het buzz-woord voor verschillende bedrijven. Bovendien beseffen veel bedrijfsleiders dat krachtige informatietechnologie essentieel is voor hen. In de huidige competitieve markt is het bemachtigen van IT expertise steeds moeilijker. In die omstandigheden is IT outsourcing dicht bij huis de beste keuze.

De beste IT leveranciers kiezen vereist geld, tijd en moeite. Om betere en snellere beslissingen te maken is het belangrijk je doelstellingen te kennen en je IT leveranciers te kennen alvorens definitieve beslissingen te nemen. De volgende tips helpen je van je IT outsourcing een succesverhaal te maken.

Leg een afgelijnd budget vast. Het is belangrijk een zicht te hebben op je huidige outsourcing budget. Zo weet je meteen ook wat de mogelijkheden en beperkingen zijn. Een duidelijk budget bepalen zorgt er ook voor dat je nutteloze leveranciers bij voorbaat uitfiltert, wat je heel wat tijd en moeite bespaart.

Bepaal een duidelijk doel. Volg de huidige IT trends en eisen van de klanten. Je outsourcing doelstellingen moeten niet alleen overeenkomen met de eisen van je klanten maar moeten zelfs verdergaan dan hun wensen.

Selecteer de juiste soort IT outsourcing. Kies deze die overeenkomt met je huidige en toekomstige plannen.

Bestudeer de IT leverancier. Onderzoek of de leverancier de juiste getalenteerde personen en de vereiste diensten kan leveren, zelfs al heb je goede referenties.  Zoek bij voorkeur bedrijven die snel kunnen schakelen en verschillende skills in huis hebben. Zo ben je er zeker van dat mogelijke problemen snel opgelost geraken.

Wacht niet tot je hulp nodig hebt. Een leverancier moeten bellen als er zich al bepaalde problemen voordoen kan je heel wat geld kosten. En je weet niet hoe lang het zal duren om je problemen op te lossen. Zoals altijd is voorkomen beter dan genezen.

Prijs is niet alles. Kijk ook naar zaken als reactietijd, beschikbaarheid en de soorten diensten.

Combell is gespecialiseerd in IT outsourcing. Of je nu een complexe site bouwt of plots heel veel bezoekers op je website verwacht, Combell heeft de kennis en mensen in huis die een antwoord bieden op al je hosting vragen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.