Is een auto kopen op afbetaling nou eigenlijk verstandig, ja of nee?

Steeds meer automerken bieden aan om een auto op afbetaling te kopen. Een van de bekendste trends hierin is de 50/50 deal, waarbij u de ene helft van het aankoopbedrag bij aanschaf betaalt, en het andere deel pas na enkele jaren. Slim van deze fabrikanten, want zo verkopen ze toch auto’s, terwijl mensen nu eigenlijk niet het volledige bedrag kunnen betalen.

Valkuil van auto op afbetaling

Maar let op, want het lijkt aantrekkelijk, maar stel nou dat u over 5 jaar het geld niet heeft om de tweede aflossing te kunnen voldoen? Dan wordt uw auto toch wel erg duur, omdat de afbetaling ineens stijgt met een torenhoge rente. Want denk maar niet dat u zomaar van die verplichte afbetaling af komt. Kunt u uw auto niet op tijd afbetalen, dan worden extra kosten in rekening gebracht en komt u dieper en dieper in de penarie.

Koop verstandig

Pas dus op met zomaar een contract afsluiten en denk goed na over de toekomst. Denk ook vooral na over de looptijd van de leenovereenkomst, want wat nou als het contract 5 jaar loopt, maar u uw auto al na 2 jaar in de prak rijdt? Dan zit u 3 jaar lang met een hoge schuld, terwijl u de auto helemaal niet meer heeft! Ons advies is om nooit langer dan 2 jaar afbetaling te doen. Als u het geld niet heeft, is het gewoon niet verstandig om die auto die u zo graag wilt te kopen! Of het nou een Audi is of een Kia Picanto, sparen is altijd verstandiger en geeft bovendien een veel voldaner gevoel dan een auto kopen op afbetaling.

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.