iPhone is redder

Voor de iPhone worden veel accessoires ontwikkeld. Zo zijn er veel iPhone onderdelen die de mobiel verbeteren. Ook worden er veel iPhone hoesjes ontwikkeld die je mobiel beschermen tegen vallen, krassen en andere beschadigingen. Tevens dienen ze vaak als verfraaiing. Onlangs in Afghanistan heeft een hoesje van de iPhone op een erg bijzondere manier gefunctioneerd als bescherming.

Levensredder

Een beschermhoesje heeft vele functies en is bestand tegen veel dingen. In Afghanistan heeft de case laten zien een ware beschermengel te zijn. Een Amerikaanse soldaat in het oosten van Afghanistan werd tijdens een gevecht neergeschoten. Hierbij raakte hij zwaargewond. De militair is opgenomen. Ziekenbroeders onderzochten de man en vonden een iPhone in zijn jaszak, met daarin een kogelgat. De telefoon heeft waarschijnlijk de baan van de kogel veranderd, waardoor de kogel minder diep het lichaam in trad. Doordat er een beschermhoes om de telefoon zat, brak het scherm niet. Dit zal de wond erger hebben gemaakt. Vrienden van de soldaat grapten dat hun kogelvrije vesten door iPad’s vervangen kan worden.

Kogelwerende case

Het Japanse metaalverwerking bedrijf Marudai heeft ooit een iPhone hoesje gemaakt welke kogelwerend is. De case is bestemd tot een .50 inch kaliber kogel. Praktisch is het hoesje niet. Het weegt meer dan 2 kilogram en is ongeveer 2,5 centimeter dik. Wel is er gedacht aan de camera, er zit namelijk een gat in de case zodat je foto’s kan blijven maken. De kogelwerende bescherming voor je telefoon kost 52.000 yen, dit komt overeen met ongeveer 450 euro. Veel geld, maar als het je leven kan reden is dit een nietig bedrag. Een hoesje is meer dan een bescherming tegen krasjes. Dit kan de neergeschoten Amerikaanse soldaat beamen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.