Inhuldiging en kroning Koning Willem Alexander

Binnenkort is het zover: De Inhuldiging en kroning van Koning Willem Alexander

Op 28 januari 2013 heeft onze Koningin Beatrix aan ons allen verkondigd om afstand te doen van haar troon. Het is tijd voor haar zoon: kroonprins Willem-Alexander.  Op 30 april 2013 zal Willem-Alexander gehuldigd worden als de volgende Koning van de Nederlanden. De troonswisseling en de inhuldiging van Willem-Alexander zal plaatsvinden op De Dam en in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Lees meer over het programma van de inhuldiging van Koning Willem Alexander

Willem-Alexander Claus George Ferdinand Prins van Oranje, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg (Utrecht, 27 april 1967) is de oudste zoon van koningin Beatrix der Nederlanden en prins Claus der Nederlanden. Hij wordt momenteel officieel aangeduid als Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje, de titel die hij als beoogde troonopvolger draagt.

Koningin Beatrix zal op 30 april 2013 aftreden, waarmee het koningschap van rechtswege overgaat op prins Willem-Alexander. Op 30 april 2013 zal hij te Amsterdam worden ingehuldigd als koning der Nederlanden. Vanaf die dag heet hij koning Willem-Alexander en niet koning Willem IV, zoals hij in 1997 aangaf te willen gaan heten.

We zijn allemaal erg benieuwd hoe de volgende koning het zal gaan doen. het programma van de inhuldiging is sinds kort bekend. Lees meer over het programma van de inhuldiging van Koning Willem Alexander

Koning Willem-Alexander Inhuldiging

Koning Willem-Alexander Inhuldiging

 

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.