In welke branche kun je het beste een webshop starten?

Als je er aan denkt om een webshop te gaan beginnen, is het belangrijk om vooraf te bepalen welke producten je gaat verkopen. Met andere woorden: in welke branche ga je de webshop starten? Daar is geen simpel antwoord op te geven, vandaar dat we hieronder een aantal mogelijkheden op een rijtje zetten zodat je een goede keuze kunt maken!

Weinig concurrentie

De eerste optie die je hebt is een branche kiezen met weinig concurrentie. Je gaat producten verkopen waar wel vraag naar is, maar nog weinig aanbod. Dat is helaas niet zo makkelijk als dat het klinkt, uiteraard wil iedereen wel een dergelijke webshop starten. Het betekent dat je op onderzoek uit moet gaan – op zoek naar die branche! Tip: kijk eens om je heen in het buitenland naar nieuwe producten die populair zijn en in Nederland nog niet verkrijgbaar.

Veel winst

Een tweede mogelijkheid is om de concurrentie geen rol te laten spelen, of in ieder geval een mindere rol, en te kijken naar producten die veel winst opleveren. Zo zijn er productgroepen (denk aan mode, meubels etc) waar een flinke winstmarge op de prijzen zit, je kunt ervoor kiezen om je op deze producten te richten. Een eigen webshop betekent dan genoegen nemen met minder bestellingen door de flinke concurrentie, maar wel meer winst per bestelling.

Inspelen op hypes

Een andere optie is om jouw webwinkel in te laten spelen of bepaalde trends of ‘hypes’. Door producten te gaan verkopen die op dit moment erg populair zijn. Het voordeel hiervan is dat je snel een grote doelgroep kunt aanspreken en veel bestellingen kunt verwachten, een nadeel is wel dat de producten waarschijnlijk geen lange levensduur hebben – je zal dus constant bezig moeten blijven om het assortiment te vernieuwen.

Over Shoptrader
Shoptrader is opgericht in mei 2005 en behoort met ruim 1500 webwinkels tot de top van Nederland. Een bedrijf met 8 enthousiaste en gedreven professionals, die zich elke dag volledig inzetten om vele webwinkels te ondersteunen. Webwinkels waar ondernemers dagelijks hun inkomsten mee verdienen.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.