IJsjes een verstandig tussendoortje?

Normaal draait de wereld om geld. Maar op hete dagen zoals nu komt er maar één ding op in iedereen. Ik wil ijs! Helaas heeft ijs een slechte naam als calorieënbom. Daar gaan we nu enige nuance in aanbrengen.

Waterijs

Dit is niet onverwacht denk ik, maar waterijs is de meest verantwoorde keuze qua calorieën als het op ijsjes aankomt. Ze bestaan, zoals de naam al zegt, voor een groot deel uit water, bevatten weinig calorieën en zijn een uitstekende verkoeling op een warme zomerdag. Met name de (Slimpie)ijsjes waarbij gezonde suikervervangers worden gebruikt kunt u zonder zorgen eten!

Sorbetijs

Vroeger was sorbet ijs gemaakt van water. Maar met het oog op een betere structuur wordt tegenwoordig in de meeste gevallen gebruik gemaakt van room. Gelukkig zijn ook hiervan light varianten, maar deze bevatten meestal aspartaam. Als je dus gezond van ijs wilt snoepen is ook in dit geval een waterijsje het slimst, kies dan voor een kinderijsje of een Slimpie ijslollie.

Roomijs

Af en toe mag best. Maar over het algemeen kan je beter van deze room en suiker combinatie afblijven.

Het verschil in calorieën zit in de ingrediënten die de smaak van het ijs bepalen. Roomijs op basis van vruchten zijn in dit geval een betere keuze dan de variant met chocolade. Daarnaast voeren toevoegingen als slagroom en nootjes het calorieëntotaal flink op.
Mini me

Een zeer voordelige ontwikkeling op de ijsmarkt zijn de ijsjes van Slimpie. Deze veroveren met moordend tempo de markt. Kinderen zijn er dol op en dat is precies de doelgroep. Gelukkig zijn de ijsjes van deze firma zeer caloriearm.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.