Horeca keuken

In de horeca is het van belang dat de keuken schoon is. Per dag komen er namelijk veel mensen om een dinertje te eten of om een borreltje te drinken; daarom is hygiëne erg belangrijk. Er zijn verschillende zaken nodig om hygiënisch te werk kunnen gaan.

Hygiëne is van levensbelang

Omdat hygiëne een must is binnen de horeca, bestaat de zogeheten HACCP. Dit staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. In het Nederlands heet dit gevarenanalyse en kritische controlepunten. Het is een risico inventarisatie voor voedingsmiddelen. In de horeca keuken houdt men zich bezig met de bereiding en verwerking van maaltijden. HACCP is dus van levensbelang in de keuken.

Schoon en snel

In de horeca keuken wordt dagelijks veel eten bereid; het is daarom belangrijk dat de werkplek netjes en hygiënisch is. Een vaatwasmachine valt niet te missen in de keuken; het gebruikte gerei zoals bestek, glazen en borden kunnen direct in de machine worden geplaatst. Het voorkomt bovendien dat het een rommeltje wordt in de keuken, waardoor het overzicht wordt behouden.

Een vaatwasmachine hoort precies te passen in de horeca keuken. Er zijn veel verschillende soorten vaatwasmachines, zoals de continue vaatwasmachine, de glazenwasmachine, de voorlader met filter of de doorschuif vaatwasmachine.

Vaatwasmachines vergelijken

Om de ideale vaatwasser te vinden voor in de horeca keuken, is het belangrijk de vaatwasmachines met elkaar te vergelijken. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar wat de vaatwasmachine allemaal kan. Vaak is het handig als er een combi vaatwasser wordt aangeschaft omdat deze maar eenmalig ruimte in beslag zal nemen in de keuken.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.