Horeca gaat voorspoedig dankzij gunstig horeca cao

Je zou kunnen zeggen dat het dankzij de gunstige voorwaarden van de collectieve arbeidsovereenkomst goed gaat in de horeca. Want een goede sfeer en arbeidsrelatie zorgen te allen tijde voor een goed lopend bedrijf. En een goed lopend bedrijf zorgt zoals vanzelfsprekend voor een goede winst voor de eigenaar van de horecagelegenheid.

Goede samenstelling horeca cao
Alle lof gaat naar de Koninklijke Horeca Nederland voor het samenstellen van zo’n goed uitgebalanceerde horeca cao. Wie kan dit beter dan zij?

Hoge omzet voor horeca
Ook in 2012 is de omzet van de horeca weer iets gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar. De Telegraaf kopt: “iets meer omzet horeca”. Maar wij denken dat dat zacht is uitgedrukt want dure uitgaven zoals uit eten gaan zijn de eerste dingen waar mensen op besparen, dus zou men tevreden moeten zijn met een dergelijke omzetstijging!

Voordelen horeca cao
Deze groei in de horeca laat de branche dan ook graag merken aan het personeel. In het horeca cao is voor volgend jaar, 2013 dus, onder andere bepaald dat deze bepaalde financiële voordelen krijgt. Zo wordt dankzij recente verbeteringen aan het cao horeca voor gezorgd dat elke werknemer in de horeca in het eerstvolgende jaar een eindejaarsuitkering krijgt van maar liefst 1,25 procent van het bruto loon. Bovendien krijgen alle werknemers een leuke loonsverhoging!

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Maatschappij. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.