Hoe werkt dat? Het registreren van een merk

Een merk geeft aan dat uw product of dienst anders is dan dat van de concurrent. Het is een manier om een product of dienst aan te prijzen aan de afzetmarkt. Het realiseren van een herkenbare naam en het opbouwen van een reputatie om zo een vaste afzetmarkt te realiseren. Een merk kan een woord zijn, maar het kan ook een symbool zijn. Het kan zelfs bestaan uit beide. Daarnaast kunnen ook kleuren, klanken en andere visuele onderdelen deel uitmaken van een merk. Het bepalen van het merk is een belangrijk onderdeel in de commerciële strategie van bedrijven. Des te beter het merk bekend staat, des te beter het merk zal verkopen. Dat is dus gunstig voor het bedrijf dat het merk in handen heeft. U kunt zich voorstellen dat  merkregistratie erg belangrijk is en dat dit u het exclusieve recht geeft de naam te hanteren en te exploiteren.

Voordelen merkregistratie

Het registreren van een merk heeft wel wat voeten in aarde, maar als het u eenmaal is gelukt hangen daar wel wat voordelen aan. Het grote voordeel van het registreren van een merk is dat u middels de aanvraag van een Gemeenschapsmerk u een procedure in gang zet in alle aangesloten landen. Er wordt dus één keer onderzocht of u uw merk kunt registreren en er is ook maar één keer een oppositie procedure. Als de procedure voorbij is dan hoeft u voor de eerstkomende tijd, namelijk tien jaar, maar één keer om vernieuwing te vragen.

 

Een ander groot voordeel is dat gebruik van het merk in één van de lidstaten binnen Europa vaak al afdoende is om aan te tonen dat u eigenaar bent van het merk of in elk geval de initiële bedenker. Dat kan erg handig zijn wanneer u er niet in slaagt uw merknaam in alle lidstaten te gebruiken binnen vijf jaar.

 

Naast voordelen hangen er ook nadelen aan. Zo is een groot nadeel dat het merk dat u heeft bedacht in ieder land een onderscheidende rol moet spelen. Wanneer het merk in een van de landen niet voldoet aan de eisen dan wordt het merk niet geregistreerd. Ook al was het in andere landen geen probleem om het merk te registreren.

Waar registreert u het merk?

Wanneer u het merk wilt laten registreren dan kunt u dit het beste overlaten aan een specialist. Een van die specialisten in België is Bockstael. Bockstael heeft meer dan 70 jaar ervaring en zijn daarmee een zeer betrouwbare partner in het beschermen van octrooien, merken, auteursrecht en modellen.

 

Met Bockstael bent u verzekerd van:

 

  • Snel en correct afhandelen van uw vragen
  • Scherp tarief
  • Kwalitatieve service
  • Persoonlijk contact en persoonlijke opvolging van uw aanvragen/ zaken
  • Juridisch advies en praktijkgericht advies

 

Bockstael werkt graag met alle soorten ondernemers, van klein en middelgroot, tot aan de grote ondernemingen. Heeft u nood aan u merkregistratie? Neem dan gerust, geheel vrijblijvend, contact op met Bockstael. Kijk voor meer informatie op bockstael.be

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.