Hoe verbeter je je loopbaan?

Frustratie door iedere dag hetzelfde verhaalWie al jaren bij hetzelfde bedrijf werkt, kent het gevoel dat routine bij je losmaakt. Je werkzaamheden beginnen allemaal op elkaar te lijken. Wat eerst uitdagend was, is nu gewoon een klusje dat je snel en doeltreffend weet te klaren. Een gebrek aan voldoening knaagt aan je geweten en voordat je het weet zijn alleen je collega’s het nog waard om op kantoor te verschijnen. Dat is ontzettend zonde, want een nieuwe draai aan je loopbaan geven, is helemaal niet zo lastig.

Tijd voor wat anders
Veel mensen die in deze benarde situatie zitten, dromen van een volledig nieuwe start bij een ander bedrijf. Die droom in werkelijkheid brengen, dat durven ze niet, want het is nogal wat om na jaren trouwe dienst opeens op te stappen en weer onderaan de ladder te beginnen. Het hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Je kan deze keer bij wijze van spreken niet verder kijken dan je neus lang is, want wie weet is er in jouw bedrijf wel een buitenkansje voor je. Als je bij een groot bedrijf werkt, is de kans groot dat er ergens een vacature verstopt ligt die goed aansluit bij jouw wensen.

Uit je frustratie
Voordat je echter een heel nieuwe weg inslaat door je sollicitatiebrief te schrijven, is het verstandig om je leiddinggevende in te lichten over je frustratie. Het gebeurt immers vaak dat je frustratie aan het oog van je baas ontsnapt, waardoor die helemaal niet doorheeft dat je het zat bent. Wie weet is er iets wat aan je huidige werkzaamheden kan worden veranderd zodat je weer plezier in je werk krijgt.

Zoek hulp
Mochten er binnen jouw bedrijf geen mogelijkheden zijn om wat aan je situatie te doen, dan is het wellicht tijd om inderdaad op te stappen en iets anders te zoeken. Maar ja, wat ga je doen? Neem een loopbaancoach in de arm als je er niet meer uit komt. Bij Terborgh loopbaanbegeleiding weten ze waar ze het over hebben als je een nieuwe uitdaging zoekt. Neem eens een kijkje op hun website (ze hebben een uitgebreid blog boordevol nuttige informatie) als je met de handen in het haar zit.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.