Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief

sollicitatiebriefVermeld duidelijk waarom het bedrijf moet jou kiezen voor de stage / werk. Wees concreet, overtuigend, zonder arrogant te zijn.
Als je de naam weet van de verantwoordelijke persoon, begint uw brief met deze naam. Deze persoon zal zich persoonlijk benaderd voelen door je sollicitatiebrief, dat is altijd positief.
Begin altijd met je positieve punten. Je minder sterke punten hoef je zelfs niet te vermelden in je brief. Ze zullen er zeker naar vragen in een eventueel gesprek. 4. Formuleer je brief positief en toekomstgericht. Voorbeeld: “Ik sta te popelen om te leren en mij aan te passen de nieuwe werksituatie …” in plaats van “ik heb geen ervaring met deze manier van werken.”
Motiveer je verklaringen met feiten en ervaringen. Maak niet altijd melding van werkervaring maar ook van persoonlijk ervaringen zoals: “Ik heb drie jaar ervaring in het leiden en animeren van kinderen in het regionale scoutsteam”
Verzamel informatie over het bedrijf. Op deze manier kan je interesse tonen en je brief beter aanpassen aan wat het bedrijft vraagt.
Zet alleen de meest relevante feiten en ervaringen in je motivatiebrief. Houdt het kort en duidelijk. Vergeet niet om iets over jou te vertellen als persoon.
Vermeld wat je tot nu toe bereikt hebt op studie-of professioneel niveau.
Vertel op welke manier je jezelf zou onderscheiden van anderen met dezelfde opleiding en diploma’s.Voor het opsturen controleer je nog eens alle onderdelen van je brief en zorg ervoor dat er geen fouten in staan. Doe je voor deel met deze sollicitatietips en veel succes met het vinden van je nieuwe baan.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.