Hoe schrijf je een goede POP?

Een POP is een Persoonlijk Ontwikkelingsplan waar de nadruk ligt op het verbeteren van je eigen prestaties. Je zal gegarandeerd hoger op willen binnen het bedrijf of andere loopbaanwensen hebben. Indien deze wensen duidelijk zijn, moet je een POP plan opstellen, hoe deze doelen bereikt kunnen worden. Schrijf op waar je goed in bent en waar je kracht ligt. Wat voor werk doe je graag en wat voor type mens ben je!.
Wat kan jij er aan doen om jou werk te vebeteren op dit moment en hoe kan je je zelf verder ontwikkelen. Duidelijk moet in ieder geval zijn welke doelen je wilt realiseren en op welek termijn. Het kan zijn dat je zelfs een studie moet volgen om dit doel te bereiken. Een POP maakt duidelijk hoe jij je de komende jaren wilt ontwikkelen en waar je over een aantal jaren staat binnen het bedrijf. Hoe kan jij als persoon in de behoeften van het bedrijf voorzien.

Ben duidelijk in je te ontwikkelen vaardigheden en ga voor ej zelf na wat je ermee wilt bereiken. Wie kan je feedback geven over jou doelstellingen en wat is jou tijdsplanning! Zet al deze zaken op papier en je krijgt een duidelijk overzicht en geen doelloze woorden. Door middel van een POP stel je jezelf kritische vragen ivr je identiteit, je visie op jou werk en de doelen die je wilt bereiken. Zo krijg je een beter inzicht in je eigen functioneren, je eigen doelen en je eigen handelen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.