Hoe schrijf ik een Sollicitatiebrief?

Een sollicitatie brief is jou visitekaartje. Je moet door middel van een brief een werkgever overtuigen, jou op gesprek uit te nodigen. Bij de brief komt ook een uitvoerige CV. In de brief moet je uitleggen naar welke baan je solliciteert.
Je legt uit waar je de baan hebt gevonden en waarom jij op deze baan solliciteert.
Men moet goede argumenten aanvoeren waarom ze jou voor deze functie moeten aannemen.
De opleidingen die je gevolgd hebt en je werkervaring moeten ook in de brief vermeld worden. Probeer op deze manier een compleet beeld te geven van wie je bent en waar je voor staat. Maak duidelijk wat je motivatie is voor de aangeboden baan en welke uitdagingen jij verwacht van deze baan. Jij bent geknipt voor deze functie en bent een goede aanwinst voor dit bedrijf. Blijf positief en promoot je zelf.
Jouw brief moet zelfvertrouwen uitstralen en positiviteit.
Je verhoogt je kansen op een gesprek als jou brief eruit springt, door de schrijfstijl en je overtuigingskracht. Let er wel goed erop dat je alle punten die in de advertentie staan, ook in je brief aanhaalt. Bij de sollicitatiebrief voeg je een cv toe. Daarop staan je persoonlijke gegevens, je opleidingen, je werkervaring, je kennis van computers en de talen die je spreekt. Op het internet zijn genoeg voorbeelden te vinden, let er alleen op dat je de CV altijd je eigen maakt.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.