Hoe schrijf ik een Sollicitatiebrief?

Hoe schrijf ik een Sollicitatiebrief?

Je bent druk aan het solliciteren en je wilt je loopbaan een nieuwe impuls geven. Het eerste contact met een potentiële werkgever gaat leg  je meestal een sollicitatiebrief. Door middel van een goede sollicitatiebrief maak je duidelijk wat jou motivatie is om op de aangeboden baan te solliciteren. Maak de brief persoonlijk en niet te zakelijk. Een werkgever zal eerder een persoonlijke brief lezen dan een formele sollicitatiebrief. Houdt wel rekening met beelfdheidsregels en maak geen fouten in de spelling.

Zorg ervoor dat je serieus genomen wordt bij een sollicitatie en laat zien dat je het bedrijf kent. Verdiep je in de functie en in het bedrijf, en verwerk dit in je brief.
Jij bent niet de enige kandidaat die op de baan solliciteert, dus je brief moet er uitspringen. De opzet van de brief, de schrijfstijl en de motivatie is hier van groot belang. Maak duidelijk waarom jij de beste kandidaat bent voor de aangeboden baan.
Beschrijf je eigen kwaliteiten en hoe deze inzetbaar zijn in het bedrijf.
Hanteer een actieve schrijfstijl en schrijf positief over jezelf.
Beschrijf de opleidingen die je hebt gevolgd en refereer aan je kennis en eigenschappen. Maak geen spelfouten en let erop dat er voldoende witruimte is tussen de alinea´s. Aan het einde van de sollicitatiebrief maak je kenbaar dat je graag wilt uitgenodigd worden voor een gesprek. Bij de sollicitatiebrief voeg je jou CV toe, waarin je persoonlijke gegegens staan, je opleidingen, je werkervaring en je computerkennis. Veel bedrijven waarderen het ook als je talenkennis hebt, dus vermeld dit ook erbij.Ben je niet helemaal zeer of je sollicitatie brief goed is, vraag iemand om hem door te lezen en te beoordelen. de concurrentie op de arbeidsmarkt is groot en er komen vaak honderden reacties op een sollicitaite.
Laat jou brief eruit springen, maar overdrijf niet.
Presenteer je zelf zo goed mogelijk en vertel duidelijk op welke manier jij aan de eisen van de vacature voldoet. Maak ook kenbaar dat je graag mondeling alles wilt toelichten in een persoonlijk gesprek. In de afsluiting eindig je met Hoogachtend of Met vriendelijke groet. Vergeet niet de bijlage te vermelden en voeg deze ook toe. Staat slordig als de bijlage er niet bij zou zitten.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.