Hoe overleef ik een functioneringsgesprek?

Indien je voor een baas gaat werken, zal er altijd op een gegeven moment een functioneringsgesprek plaatsvinden. Het doel van dit gesprek is om problemen op te lossen die verband houden met jou functioneren binnen het bedrijf.
Samen met je baas vindt er een gelijkwaardig gesprek plaats, waar je niet tegen hoeft op te zien. Je moet gewoon je zelf blijven en je goed voorbereiden op dit gesprek.
Er zal gepraat worden wat er goed gaat, wat er kan worden verbeterd en hoe je dat samen tot stand kan brengen. Samen neem je de tijd om te kijken hoe je jezelf kunt verbeteren binnen het bedrijf en hoe verder op kan klimmen. Voor het gesprek zal je een puntenagenda krijgen, wat er tijdens het gesprek besproken wordt. Zo kan ook jij punten op deze agenda plaatsen, die jij belangrijk vindt. Samen met je baas ga je kijken naar jou inzet, jou doelen, jou functioneren binnen het bedrijf. Ook belangrijk voor je baas is functiebeheersing, jou kwaliteit van het werk en je competenties. Jij als werknemer kan ook praten over jou doelen binnen het bedrijf of eventuele verbeteringen die je kan aanbrengen op de werkvloer.
Bereid je goed voor op het gesprek en zorg voor duidelijke taal. Het is vaak de kunst om uitgedaagd te worden en voor jezelf zichtbaar te maken wat jouw valkuilen zijn.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.