Hoe moet je je tattoo verzorgen?

 

Voorbereiding voor je tattoo

 

Geen alcohol of drugs gebruiken  omdat alcoho, je bloed verdunt, waardoor je meer gaat bloeden. Als je veel bloed dan geneest de tattoo niet goed en kunnen sommige plekken lichter worden.

GOED eten ! avond eten suggesties: macaroni, aardappelen, rijst, hartig voedsel (dus geen lichte salade…), en ook goed hartig ontbijten.

 

Scheer de plek waar de tattoo komt alvast  kaal een dag van tevoren.

 

 

Nazorg van je tattoo

 

Er zit folie op je tattoo, laat deze 2 uur zitten dan mag het eraf.

 

Zorg ervoor dat je altijd schone handen hebt voor dat je de tattoo insmeert, en laat vrienden/kennissen er liever niet met de handen aan zitten de eerste 2 weken.

 

Maak je tattoo onder lauw warm water schoon en dep het heel zachtjes met een schone handdoek (geen papier, velletjes kunnen achterblijven en voor een ontsteking zorgen), smeer hem vervolgens in met Vaseline of Uierzalf (maar gebruik vooral geen andere zalfjes op de tattoo, de kleurstoffen kunnen voor een ontsteking zorgen) .

 

De eerste 2 weken moet je ervoor  zorgen dat je de tattoo  4 tot 5 keer per dag insmeert (maar niet te dik, een dun laagje) om de huid soepel te houden en om korstjes te voorkomen, mochten er toch korstjes ontstaan, laat deze dan zitten, ga ze vooral niet af pulken anders kunnen er lichte plekjes in de tattoo ontstaan.

 

Je mag met de tattoo 3 weken lang niet in de zon.

 

Probeer ook de eerste 2 weken losse kleding op die plek te dragen (het liefst van katoen).

 

De eerste week mag er geen zeep op de tattoo komen, alleen water bij het douchen, dus wees voorzichtig met douchen.

 

De tattoo gaat waarschijnlijk behoorlijk jeuken, vooral niet krabben! Je kunt er koud water op doen zodat het minder gaat kriebelen, of zachtjes inwrijven met vaseline of zalf.

 

Je mag de eerste 3 weken niet zwemmen/sauna/zonnebank.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.