Hoe laat ik een goede indruk achter tijdens een sollicitatie?

Voor een eerste indruk krijg je meestal maar een kans. Dat is ook zo bij een sollicitatie. De psychologie heeft aangetoond dat een mensen in de eerste dertig seconden al een vaak blijvende indruk hebben van iemand en dat het bijna onmogelijk is om deze indruk nog aan te passen. Dat is natuurlijk ook zo bij werkgevers want je zou het bijna vergeten maar werkgevers zijn ook mensen. Ook dat is goed om te weten, want er zijn tal van mogelijkheid om jezelf aan te leren goed over te komen bij een sollicitatie. Je kan met een coach werken aan je uitstraling en deze daadwerkelijk te verbeteren, en ook een loopbaanbegeleider kan je hiermee  helpen. Ook de volgende tips komen je van pas!

Het eerste wat belangrijk is is je timing. Kom gewoon niet te vroeg en zeker niet te laat. Kom je twintig minuten te vroeg, dan komt dat niet lekker over en kan de werkgever zich gehaast gaan voelen voelen. Maar te laat komen is natuurlijk uit helemaal not done. Kom het liefst om de nabei 10 minuutjes voor de meeting aan en wees beleefd tegen de receptioniste. Je uiterlijk speelt uiteraard ook een grote rol in de eerste indruk. Kleed jezelf daarom gepast, maar wees niet te overdreven.

De handruk is ook van invloed op je indruk op je werkgever. Geef niet een hand alsof je wil armpje drukken maar geef ook geen laf slap handje het draait uiteindelijk ook hierbij weer om balans. Laat maar zien dat je er bent en straal zo vertrouwen uit. Let dus ook op je lichaamstaal bij de eerste stap naar een geslaagde loopbaan.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.