Hoe kunt u goedkoop geld lenen?

U vraagt zich waarschijnlijk af hoe u goedkoop geld kunt lenen als u tot dit bericht bent gekomen. U komt er door het zoeken niet uit en u ziet door de bomen het bos niet meer. De financiële wereld is zeer ontransparant en u heeft het gevoel dat banken u maar in de maling nemen en het laatste geld uit uw citroen die portomonnee heet willen persen. Als u wilt weten hoe u wél goedkoop geld kunt lenen, dan bent u hier aan het juiste adres

Uitleg

Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag hoe u goedkoop kunt lenen, want het zit ingewikkelder dan u zou kunnen denken.

Banken die leningen afgeven

Banken zijn bedrijven met een commerciëel doel, en dus een winstoogmerk, wat inhoudt dat zij leningen verstrekken met als doel winst te maken. Leent u dus geld bij een bank of andere kredietverstrekker, dan zal deze hier altijd meer geld aan verdienen dan zij aan u uitleent. Bedenk dat goed!

Geld lenen kost geld

De in Nederland wereldberoemde lijfspreuk van de AFM (Autoriteit Financieel markten) is zo klaar als een klontje. Leent u geld, dan betaalt u door ingewikkelde constructies altijd meer terug aan de bank dan u oorspronkelijk geleend heeft.

Een voorbeeld van geld lenen

Stel dat u €10.000 euro leent, met een rente van 5% per jaar. Heeft u een aflossingstermijn van 5 jaar, dan betaalt u over die periode al 25% rente. Dat is dus ruim €12.500! Dat loopt snel op zult u zeggen, en daar heeft u helemaal gelijk in! De uitspraak ‘Geld lenen kost geld’ is volgens ons daarom ook helemaal terecht verplicht gesteld. Daar denkt u toch ook zo over?

Dus zo kunt u goedkoop lenen

Dat antwoord zullen wij u zeker niet schuldig hoeven blijven, wij zullen het hier namelijk uitleggen in twee regels tekst en de hierop volgende alinea. Zoek een kleine kredietverstrekker, een particulier of kleine bank.

Conclusie

Leen goedkoop geld bij een kleine bank of particuliere kredietverstrekker met lage rentes en gunstige leenvoorwaarden. Deze kleine banken doen hier vaak nog aan en u kunt dan dus makkelijk geld lenen bij een particulier. Of beter nog, leen helemaal niet! Dat is toch wel de goedkoopste manier van geld lenen.

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.