Hoe kan ik het beste mijn schuifpui beveiligen?

Veel woningen in Nederland zijn uitgerust met een schuifpui. Het grote voordeel van een schuifpui is dat u het hele jaar door kunt genieten van veel daglicht in huis. Er schuilt echter ook een nadeel achter een schuifpui. We ontdekten namelijk dat er steeds vaker wordt ingebroken via een schuifpui, omdat de beveiliging vaak niet goed in orde is. Daarom besteden we hier aandacht aan hoe u het beste uw schuifpui kunt beveiligen.

Vooral huizen met oude schuifpuien zijn doelwit

Moderne schuifpuien zijn meestal al standaard voorzien van belangrijke anti-inbraakmaatregelen. Daarom kiezen inbrekers vooral huizen uit met oude schuifpuien. Deze schuifpuien missen vaak moderne sloten en schuifpui beveiligingsmaatregelen. Hebt u een oude schuifpui, dan is het zaak dat u de beveiliging van uw schuifpui eens goed laat nakijken en een aantal maatregelen treft. Er is bij u in de buurt vast een slotenmaker aanwezig die u hierbij perfect kan helpen. Hier helpen we u alvast op weg met wat goede tips en adviezen.

Beveiligingsmaatregelen schuifpuien

Oude schuifpuien zijn vaak gemakkelijk omhoog te tillen en opzij te schuiven, waardoor inbrekers zo binnen zijn. Dit probleem kunt u verhelpen door een penhaakslot te laten plaatsen dat ervoor zorgt dat uw schuifpui zowel omhoog als omlaag vastgezet wordt, waardoor de schuifpui niet zomaar opengeschoven kan worden. Een andere oplossing is bijvoorbeeld een barrièrestang aan de binnenzijde van de schuifpui die het openschuiven van de schuifpui verhindert. Houd er ook rekening mee dat u uw schuifpui beveiligt volgens de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Dit biedt u nog meer bescherming tegen inbrekers. Een erkende slotenmaker bij u in de buurt kan u hier alles over vertellen. Tot slot raden we u ook om uw schuifpui te voorzien van verstevigde profielen en om uw schuifpui uit te rusten met HR++ veiligheidsglas. Uw glaszetter kan u daarmee van dienst zijn.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.