Hoe juiste sneakers kiezen

Als het over sneakers gaat, liggen de meeste mensen vooral wakker van de kleur van hun schoenen. Maar die prioriteit verandert als je je sneakers regelmatig gebruikt om te gaan sporten. Want dan worden comfort en blessures vermijden plots super belangrijk.

Het sneaker landschap is groot en complex. Maar geen nood, want in dit artikel geven we je enkele tips voor de aankoop en het gebruik van sneakers.

1. Neem de juiste maat

In tegenstelling tot wat de meesten misschien denken, worden de voeten groter en smaller wanneer je rechtstaat. Als schoenen juist gepast zijn wanneer je neerzit, zullen ze te klein zijn als je rechtstaat. Zorg ervoor dat je gaat rechtstaan als je sneakers past. Of beter nog: ga een toertje lopen met de sneakers. Dat is de beste manier om te weten of je de goede maat te pakken hebt.

2. Gebruik goede zolen

Haal de zool uit je sneakers en leg er een nieuwe zool in die wordt aanbevolen door podologen of schoenverkopers met kennis van zaken. Een goede zool zal je voet meer steun geven. Bovendien vangen goede zolen de schokken beter op waardoor sporten minder belastend wordt voor de knieën en de rug.

3. Kousen

Katoenen kousen kunnen vuil absorberen en zo irritaties of droge huid veroorzaken. Beter is het om wollen of synthetische kousen uit polyester te kiezen. Deze hebben een betere ventilerende werking en voorkomen huidiritatie.

4. Warm je spieren op

Het is aan te raden goed te stretchen en je spieren te masseren alvorens je gaat sporten. Nee, geen yoga-oefeningen maar echte oefeningen om je spieren op te warmen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.