Hoe een baan te vinden in crisistijd?

solliciteren en crisis?Terwijl verschillende bedrijven afslanken kan het een onmogelijke opdracht lijken om een baan te vinden. Toch zijn er nog steeds bedrijven die medewerkers nodig hebben. Het is gewoon een kwestie van zoeken. Het is belangrijk te beseffen dat je misschien niet direct een baan vindt waarvan je kunt genieten of die voor jou een passie is. Het idee van een continu doorlopende carrière is helaas niet meet van deze tijd. Er zijn altijd bedrijven die redelijk onafhankelijk zijn van de crisis. Bijvoorbeeld in de zorgsector en ziekenhuizen moet het werk altijd blijven door gaan. Zelfs als ben je geen verpleegkundige kan je daar misschien werk vinden als logistiek medewerker.
Misschien kan je tijdelijk kiezen voor thuiswerk. Veel thuiswerk opdrachten vereisen geen speciale vaardigheden. Verspreid onder vrienden en kennissen dat je baan zoekt. Misschien hebben zij wel nuttige informatie voor jou. Hoe meer mensen je helpen om een baan te zoeken, hoe meer je hebt om die ook effectief te vinden.
Ga consequent door met het zoeken en geef het niet te rap op. Bedenk dat elke opdracht beter is dan helemaal geen werk meer hebt. Door toch aan het werk te blijven houdt je je hoofdscherp en ontstaat er geen gat in je CV.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.