Hoe bereik je jouw doelgroep online?

Vandaag de dag kunnen we ons geen wereld meer voorstellen zonder het internet. Waar we voorheen nog achter de vaste computer moesten heeft internet nu zelfs het straatbeeld bepaald. Door de smartphone is iedereen altijd online. Irritant en vooral niet sociaal, want een gezellig praatje met een kop koffie is er niet meer bij. Nee, eerst even iets online checken op de smartphone. Maar hier liggen wel grote marketing kansen.

Enkele feiten

Het afgelopen jaar is mobiel internet met 42 procent gestegen. Momenteel gaan zelfs zes op de tien internetters via mobiele apparaten het web op. Meer consumenten willen mobiel gegevens of diensten opzoeken via de zoekmachines zoals Google. Een geweldig grote doelgroep waar je als onderneming op in moet spelen.

Zorg dat je vindbaar bent

Een mooie (mobiele)website is een must in deze tijd. Maar met een site alleen ben je er helaas nog niet. Wanneer je bijvoorbeeld op zoekt bent naar een communicatietraining dan zijn er 152.000 zoekresultaten. Echter moet je minimaal in de top 10 staan om de potentiële doelgroep naar jouw website te krijgen om ze vervolgens te overtuigen van je dienstverlening. Maar waarom staat de concurrent wel hoog en jij niet?

Actie ondernemen

Het is natuurlijk geen toeval dat de concurrenten de eerste plekken in de zoekresultaten bezetten. Ze hebben o.a. geïnvesteerd in linkbuilding. Dit is een marketing instrument om jouw site onder de aandacht te brengen op het web. Jouw bedrijfsnaam en website met link wordt dan geplaatst op diverse relevante sites. Op deze manier ga je opvallen en krijg je een hogere ranking in de zoekresultaten. Een tijdrovende klus die zorgvuldig uitgevoerd dient te worden.

Lange termijn visie

Succes komt nooit zomaar aanwaaien. Daarvoor moet je keihard werken en is geduld vereist. Zo werkt het ook met linkbuilding. Met beleid wordt het netwerk rondom jouw website steeds verder uitgebreid. Google heeft even de tijd nodig om jouw website en netwerk te analyseren. Wanneer blijkt dat jij op de juiste sites een vermelding hebt d.m.v. linkbuilding en de inhoud van jouw website relevant en uniek is, dan zal Google dit belonen door een toppositie in de zoekresultaten.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.