Het onderscheid tussen de verschillende koffie-merken

Door het enorme aanbod in koffie is het voor sommige mensen moeilijk om erachter te komen wat voor hun de perfecte koffieboon is. Er is een breed scala aan merken, die ook nog eens allemaal vele verschillende koffiebonen en gemalen koffie in het assortiment hebben. Om daar uw weg in te kunnen vinden, is het goed om meer te weten te komen over het onderscheid tussen de koffie die verkrijgbaar is – waar zit het verschil in?

Koffiebonen

Allereerst zijn er veel verschillende koffiebonen, die allen een unieke smaak produceren. Twee populaire bonen zijn bijvoorbeeld de Robusta en Arabica; de Robusta heeft een sterke smaak en is daarom vaak te vinden in gemalen koffie, de koffiebonen komen vooral uit Afrika en Azië. De Arabica boon is wat lichter van smaak en vormt maarliefst 70% van de wereldwijde koffieproductie. De Arabica koffiebonen groeien vooral in Zuid- en Midden-Amerika, waar ze op grote hoogten worden geoogst.

Koffiesoorten

Naast de verschillende koffiebonen zijn er ook nog talloze koffiesoorten: koffiebonen bestellen en er daarna een twist aan geven om een bepaalde soort koffie te verkrijgen. Zo kennen we natuurlijk allemaal de espresso, gemaakt van espresso koffiebonen, de cappuccino, de latte machiatto, noem het maar op. Door te spelen met de verhoudingen tussen koffie (en verschillende soorten koffiebonen), melk en suiker, kunnen de heerlijkste soorten koffie op tafel worden getoverd.

Een voordeel van een ruim assortiment koffie is dat er voor iedereen wel een geschikte soort en smaak te vinden is. Bestel bonen of gemalen koffie op basis van uw voorkeur, en vind de beste koffiebonen!

Over DeKoffieboon.be

Koffie en koffiebonen kopen doe je snel en voordelig bij dekoffieboon.be

Ontdek ons uitgebreid gamma aan gemalen koffie en espresso koffiebonen van diverse bekende nationale en internationale merken. Zo zijn hebben wij in ons gamma : douwe egberts, lavazza, illy, kimbo, segafedo, piu, rombouts, miko, chess… en nog vele andere.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.